Enemmän ja parempaa yhdeltä luukulta

Enemmän ja parempaa yhdeltä luukulta

Consolis Parma pyrkii sisällyttämään elementtitoimituksiinsa myös toimittajan oman suunnittelun. Asiakkaalle se tarkoittaa entistä laadukkaampia, kustannustehokkaampia ja sujuvampia elementtitoimituksia.

Asetimme taannoin tavoitteeksemme, että hoidamme valtaosan oman tuotantomme elementtisuunnittelusta itse. Tätä strategiaa on viety viime vuosina määrätietoisesti eteenpäin sekä rekrytoinnein että yritysostoin. Perimmäinen tavoite on sujuvoittaa rakentamisen prosessia työmaalla ja parantaa laatua.

Olemme vuosi vuodelta lisänneet oman suunnittelun osuutta ja suunnittelujoukkueemme on huippuiskussa. Pystymme sisällyttämään toimituksiimme elementtisuunnittelun, mutta tarvittaessa myös tarjoussuunnittelun sekä kokonaisstabiliteetin laskennan.

Esimerkiksi tarjoussuunnittelussa voimme laatia ja mallintaa tarjousten pohjaksi tuotekonseptiemme mukaiset runkoratkaisut, joiden lähtötiedoiksi riittävät usein pelkät laajuustiedot ja pääpiirustusten luonnokset. Tietomallin avulla voimme jo tarjousvaiheessa havainnollistaa asiakkaallemme kokonaisuuden ja vertailla erilaisten ratkaisujen vaikutuksia toteutukseen.

Hyvin suunniteltu, todellakin puoliksi tehty

Joku voi ihmetellä, miksi olemme ottaneet elementtivalmistuksen rinnalle myös näin laajaa suunnitteluvastuuta. Eikö olisi viisaampaa keskittyä vain omaan ydinbisnekseen?

Vastaus on lopulta yksinkertainen: Hyvin suunniteltu on todellakin puoliksi tehty.

Vastaamalla myös elementtien suunnittelusta kevennämme asiakkaidemme työtaakkaa ja autamme heitä viemään rakennushankkeet läpi entistä sujuvammin, laadukkaammin, kustannustehokkaammin ja vieläpä entistä pienemmällä hiilijalanjäljellä.

Samalla vastaamme suunnitelmien oikeellisuudesta ja otamme kantaaksemme suunnittelun liittyvät aikatauluriskit.

Elementit tuotantoon entistä nopeammin

Olemme elementtivalmistuksen ja -suunnittelun tunnustettu osaaja ja asiantuntija. Synergian lisäämiseksi suunnittelu on viety mahdollisimman lähelle tuotantoa ja esimerkiksi Hyrylässä suunnitteluosasto toimii käytännössä jo saman katon alla.

Meillä on käytössämme alan parhaat ammattilaiset ja uusimmat työkalut. Se näkyy selkeästi suunnitelmien korkeassa laadussa, konseptiemme mahdollisimman täysimääräisessä ja monipuolisessa hyödyntämisessä sekä materiaalitehokkuudessa.

Tarvittaessa autamme ja ohjaamme myös asiakkaan omia tai ulkoistettuja suunnitteluresursseja.

Palvelumme taklaa tehokkaasti myös aikataulu- ja hintariskejä. Hintatasomme on kilpailukykyinen ja lisäetuna on se, että omien suunnitelmiemme pohjalta valmistettavat elementtitoimitukset valmistuvat parhaimmillaan jopa useita viikkoja nopeammin kuin ulkoisen suunnittelun varassa olevat toimitukset.

Onnistuneet elementtitoimitukset ovat rakennusprojektin avainvaiheita, joiden laadukas ja sujuva toteutus on yksi koko hankkeen peruspilareista. Olisiko siis aika miettiä niiden siirtämistä jo suunnitteluvaiheessa kokeneelle ja osaavalle yhteistyökumppanille jo seuraavassa projektissasi?

Anssi Vartiainen
Projekti- ja suunnittelujohtaja, Consolis Parma

Anssi johtaa Parman projekti- ja suunnittelutoimintoja. Hänen joukkonsa vastaavat laadukkaista suunnitelmista ja sujuvista projekteista. Vapaalla Anssi kuntoilee tai kurvailee. Ota yhteyttä