Uudenvuodenlupauksena sujuvampaa rakentamista

Uudenvuodenlupauksena sujuvampaa rakentamista

Tipaton tammikuu, juhannukseksi rantakuntoon, vuoden sometauko ja mitä näitä nyt on? Meille kaikille tuttuja uudenvuodenyön juhlahumussa julkaistuja lupauksia. Mutta käykö sinullekin niin, että repäisevä lupaus hiipuu alkuinnostuksen jälkeen ja jää toteutumatta arjen jyrätessä sen ylitse?

Tällaiset uudenvuodenyön ”rakettipakettilupaukset” kertovat ihmisten halusta tehdä elämästä parempaa. Kokonaisvaltaisen ja pysyvän muutoksen toteuttaminen vaatii kuitenkin paljon aikaa ja sen onnistuminen on todennäköisempää, kun muutoksia tehdään pienin askelin. Korkean energiatason saavuttamiseksi tarvitaan korjausliikkeitä ja syvällistä pohdintaa omien ajatusten, tunteiden hallinnan, terveellisten elämäntapojen, ihmissuhteiden ja oman arvoperustan osalta. Hyvinvointiremontin toteuttamisessa kysymys on pienistä valinnoista arjessa.

Parannusaskelien lisäksi on tuiki tärkeää varata aikaa palautumiselle aivan samalla tavalla kuin urheilussa. Tavoitteiden saavuttamisen takaavat riittävät tauot ja lepo, sillä pelkkä treenimäärän lisääminen johtaa ylikuormitustilaan ja kehitys ottaa takapakkia.

Mitä, jos sovellettaisiin samoja ajatuksia myös rakentamiseen tänä vuonna? Mitä, jos toteutettaisiin seuraava hanke yhdessä rakennusprosessin hyvinvointia parantaen? Kysymys on valinnoista projektiarjen helpottamiseksi.

Sujuva rakentaminen lähtee suunnittelusta. SimsalaBIM on taikasana, jolla projektin läpimenoa voidaan tehostaa kaikissa rakentamisen vaiheissa tietomallia hyödyntäen. Isot kortit jaetaan jo hankevaiheessa eri osapuolten innovatiivisen yhteistyön avulla.

Kun päästään varsinaiseen rakennusvaiheeseen, voidaan esivalmistuksella välttää riskejä ja tehdä rakentamisesta työmaalla rokkaavaa. Näillä kahdella tuottavuutta, työturvallisuutta ja laatua parantavalla keinolla toteuttajalle jää riittävästi aikaa palautumiseen ja hankkeelle asetettujen tavoitteiden pitäessä työmaa voi hyvin.

Hyvinvoivaa rakentamisen vuotta 2021!

Petri Kähkönen
Markkinointipäällikkö, Parma Oy

Petri vastaa Parman markkinoinnista ja viestinnästä. Betoniuskoon hurahtaneena hän levittää elementtirakentamisen ilosanomaa. ”Pete” huolehtii kunnostaan pelaamalla lätkää RT-kiekossa. Ota yhteyttä

Lue myös nämä

Blogit aiheittain

PARMAsome

  • Seuraa meitä: