Infratuotteet

Hallituissa tehdasolosuhteissa valmistetuilla Parman betonielementeillä varmistat rata-, tie- ja vesiliikenneväylien sekä energia- ja jätehuoltoon liittyvien rakennusten pitkän käyttöiän ja minimoit niiden ympäristövaikutuksen. Betoni on erinomainen materiaali myös maan alle tai kalliotiloihin sijoittuvaan rakentamiseen. Tuotteitamme käyttämällä projektisi rakentamisaika lyhenee ja liikenneväylien käyttäjille rakentamisesta aiheutuvat haitat pienenevät.

Erikoiselementit

Tarvitsetko infraprojektiisi katseita kerääviä tai muuten vain tavanomaisesta poikkeavia elementtiratkaisuja? Viihtyisyyteen ja estetiikkaan panostaminen on lisännyt mm. ympäristötaiteen ja infrarakentamisen yhdistämistä.

Kaapelikanavat

Ruostumaton ja palamaton betoni on täydellinen kaapelikanavien materiaali. Betoni kestää myös erinomaisesti erilaisia rasitusolosuhteita sekä sään että kuormitusten osalta. Parman kaapelikanavat valmistetaan kustannustehokkaasti valvotuissa ja kuivissa tehdasolosuhteissa.

Meluseinät

Parman meluseinät ovat kestäviä, huoltovapaita, nopeasti asennettavia ja edustavan näköisiä – erinomaista äänenvaimennuskykyä unohtamatta. Betoni on luontaisesti tiivis ja massiivinen materiaali, eivätkä sen ääneneristysominaisuudet heikkene ajan myötä.

Perustuselementit

Erilaiset pilarit, mastot ja pylväät tarvitsevat vakaat perustukset. Suuri määrä samanlaisia perustuksia kannattaa toteuttaa elementeistä.

Ratarakentamisen tuotteet

Parmalta löydät ratarakentamisen ratkaisut mm. tasoristeysten ylityksiin ja ratapenkereiden rakentamiseen.

Törmäys- ja melukaiteet

Parma valmistaa törmäystestattuja CE-merkittyjä penger- ja sillankaiteita sekä tieliikenteen tunneleissa käytettäviä kaide-elementtejä. Betonisilla kaide-elementeillä varmistat, että ajoneuvot pysyvät tiellä suistumistilanteissa. Normaalitilanteessa tiivis ja riittävän korkea kaide vaimentaa myös liikenteen melua.

Varasto- ja lietetankit

Betonielementeistä rakennetut pyöreät säiliöt sopivat maatalous-, teollisuus- ja tuotantorakentamisen kohteisiin. Esimerkiksi biokaasuntuotannossa, kalankasvatuslaitoksissa, teollisuuden selkeytysaltaina ja erilaisina varastotiloina.