Arkkitehti­suunnittelu

Betonin mahdollisuudet arkkitehtuurissa ovat vertaansa vailla. Digitaalinen suunnittelu ja 3D-tekniikat luovat jatkuvasti uusia mahdollisuuksia muotoiltavan betonin käytölle rakentamisessa. Väribetonien käytöllä, erilaisilla pintavaihtoehdoilla ja nykytekniikalla on mahdollista luoda 2000-luvun kestävää rakennustaidetta, joka säväyttää niin asuin-, toimitila- kuin infrarakentamisessakin.

Arkkitehdin lähtökohtana on luoda viihtyisää, turvallista ja kestävää rakennettua ympäristöä. Suomessa betoni on yleisesti käytetty turvallinen materiaali, mitä on opittu käyttämään monipuolisesti rakentamisessa.

Mahdollisuuksien betoni

Betoni on suunnittelijalle joustava materiaali. Kolmiulotteisuus ja uudet pintakäsittelytekniikat innostavat materiaalin moniulotteiseen käyttöön. Julkisivuissa voidaan käyttää väribetonia, kuviointia (graafinen betoni), muotobetonia tai eri tavoin profiloituja pintoja. Kuitubetonilla voidaan toteuttaa hoikkia pitsimäisiä verhousrakenteita.

Tämän vuosituhannen betoniarkkitehtuurissa on vaihtelevuutta ja runsautta sekä toisaalta yksinkertaisuutta ja selkeyttä. Julkisivuissa käytettyjä muotoja ja pintoja voidaan toistaa rakennuksen sisätiloissa ja luoda rakennukselle vahva identiteetti.