Tietoa Parmasta

Parma Oy on Suomen suurin betonielementtien valmistaja. Olemme rakentamisen ammattilaisten läheinen kumppani ja pientalorakentajien luotettava elementtitoimittaja. Keskitymme tarjoamaan ratkaisuja ja tuotteita sellaisiin rakennushankkeisiin, joissa olemme kiistattomasti toimialan ykkösiä. Kuulumme kansainväliseen Consolis-konserniin ja työllistämme yli 650 henkilöä.

Parman tehtävä, päämäärä ja arvot

Kehitämme, suunnittelemme, valmistamme ja toimitamme betoniteknologiaan perustuvia asiakaslähtöisiä tuotteita ja kokonaisratkaisuja asuin-, toimitila- ja infrarakentamisen tarpeisiin. Consolis Parma on halutuin elinkaariviisaan ja kestävän betonirakentamisen kumppani. Meidät tunnetaan hyvinvoivan rakennetun ympäristön vastuullisesta kehittämisestä ja ammattitaidolla hallituista, nykyteknologiaa hyödyntävistä toimituksista. Haluamme olla vahva, koko toimialaa uudistava voimatekijä.

Turvallinen ja ystävällinen
Meillä on turvallisuuden ja terveyden kulttuuri, jossa kuuntelemme ja tuemme toisiamme. Näin varmistamme, että jokaisella parmalaisella sekä asiakkaillamme on mahdollisuus yltää parhaimpaansa.

Yhteistyöhaluinen
Meillä on jakamisen kulttuuri, jossa autamme toinen toisiamme. Teemme asioita yhdessä, jotta tulemme vahvemmiksi sekä yksilöinä että yhtiönä. Teemme tiivistä yhteistyötä myös koko rakennusalan arvoketjussa, vuorovaikutteisesti ja avoimesti viestien.

Tuloksellinen
Meillä on toiminnan kulttuuri, jossa keskitymme tulokselliseen tekemiseen. Panostamme jatkuvasti tuotekehitykseen, uusiin ratkaisuihin sekä oman toiminnan, prosessien ja vastuullisuuden kehittämiseen.

Näin toimimme

Consolis Parma on jo pitkään ollut alan johtava toimija Suomessa. Olemme ammattilaisten valinta, joka tunnetaan erityisesti toimitusvarmuudesta, korkealaatuisista tuotteista ja ratkaisuista sekä osaavasta asiakaspalvelusta. Uudistumme rohkeasti ja tuomme vastuullisuuden yhä kiinteämmäksi osaksi toimintaamme.

Asiakkaat saavat Parmasta kumppanin niin valtakunnallisesti kuin paikallisestikin. Saat meiltä toimivia kokonaisratkaisuja asuin-, toimitila- ja infrarakentamiseen.

Betoni on vertaansa vailla oleva rakennusmateriaali, kun katsotaan rakennuksen koko elinkaarta. Siksi onkin luontevaa, että palvelemme sinua aktiivisesti ensimmäisestä suunnittelupalaverista aina rakennuksen luovutukseen saakka. Ja myös sen jälkeen.

Palvelumme on joustavaa, nopeaa ja kustannussäästöjä tuottavaa. Tiedämme, miten toimia paikan päällä työmailla. Valitsemme kumppanimme niin, että palvelukokonaisuutemme suunnittelusta työmaapalveluihin toimii ongelmitta ja sovitussa aikataulussa.

Consolis-konserni

Parma on osa Consolis-konsernia, joka on Euroopan suurin betonitekniikkaan perustuvien ratkaisujen tuottaja ja betonisten valmisosien valmistaja.

 

 

Consolis tarjoaa ratkaisuja rakennusteollisuuden, rataliikenteen sekä infra- ja kaupunkirakentamisen tarpeisiin.

Consolis toimii 17 maassa, työllistää lähes 10 000 henkilöä. Laajan tuotevalikoiman lisäksi konserniin kuuluvat yritykset tarjoavat palveluja projektisuunnittelusta toteutukseen. Euroopan lisäksi Consoliksella on toimintaa Pohjois-Afrikassa, Etelä-Amerikassa ja Kauko-Idässä.

Consolis on meille ja muille tytäryhtiöilleen vahva tausta, joka tuo synergiaa muun muassa materiaalihankintoihin ja tuotekehitykseen. Parman Pohjoismaiset sisaryhtiöt ovat Ruotsissa Strängbetong Ab, Norjassa Spenncon ja Tanskassa Spaencom.

Lue lisää Consolis-konsernista (englanniksi)

Tuotekehitys

Parman tutkimuksen ja tuotekehityksen tuloksena syntyvät uudet tuotteet ja ratkaisut lisäävät rakentamisen laatua, helpottavat työskentelyä ja lisäävät sekä työympäristöjen että asuntojen miellyttävyyttä. Otamme kehityksessä huomioon luonnollisesti myös ympäristötekijät.

Uusien tuotteiden ja ratkaisujen kehitystä tukevat sekä oma suunnittelu- ja kehitysyksikkömme että Consolis-konsernin kautta tehtävä kansainvälinen yhteistyö. Tavoitteenamme on, että 10% liikevaihdostamme tulee uusista tuotteista ja ratkaisuista.

Historia

Nyky-Parma sai muotonsa vuonna 1993, mutta yhtiön juuret ovat syvällä suomalaisessa teollisuudessa. Historiamme alkaa reilun sadan vuoden takaa Lohjan Kalkkitehtaan ja Paraisten Kalkin toimintojen myötä. Näiden kahden monialayrityksen, Lohjan ja Partekin, elementtitoiminnat yhdistettiin vuonna 1992 ja syntyi Partek Betonila Oy.

Vuonna 1997 Partek Betonilan ja Puolimatkan teollisuuden elementtitoiminnat yhdistettiin Parma Betonilaksi. Vuodesta 2003 lähtien olemme olleet lyhyesti ja ytimekkäästi Parma Oy.

 

 

Betonirakentaminen Suomessa on vuosikymmenten aikana kehittynyt nykyaikaiseksi teolliseksi valmisosarakentamiseksi. Parma on kasvanut toimialan johtavaksi valmistajaksi yrityskauppojen myötä. Näistä viimeisenä on toteutunut Betonimestarien sulautuminen Parmaan vuonna 2019.