Tietoa Parmasta

Parma Oy on Suomen suurin betonielementtien valmistaja. Toimimme kaikkiaan 16 paikkakunnalla. Olemme rakennusammattilaisten kumppani ja pientalorakentajien luotettava elementtitoimittaja. Kuulumme kansainväliseen Consolis-konserniin ja työllistämme yli 650 henkilöä.

Consolis-konserni

Euroopan suurin betonisten valmisosien valmistaja ja ratkaisujen tuottaja.

Näin toimimme

Tarjoamme asiakkaillemme elinkaariedullisia, kustannustehokkaita ja konkreettisia tuotteita sekä kokonaisratkaisuja. Palvelemme sinua suunnittelusta rakennuksen luovutukseen.

Parmassa yhdistyy rohkeus uusiin, luoviin ratkaisuihin ja kokemuksen mukanaan tuoma konkreettinen käytännön ote rakennushankkeisiin.

Jos kohde on mahdollista rakentaa betonielementeistä, me olemme hyvin todennäköisesti sellaisen joskus jo toteuttaneet.

Nautimme siitä, kun löydämme odotuksesi ylittävän ratkaisun ja tunnet, että sait investoinnillesi vastinetta ja huipputason palvelua rakennuskohteesi koosta riippumatta.

  • Toimimme yhteisiä arvojamme kunnioittaen.
  • Otamme vastuun omasta työstämme ja sitoudumme toimimaan yhteisen päämäärän saavuttamiseksi.
  • Noudatamme toimintaamme koskevia lakeja ja toimimme alan hyvien käytäntöjen mukaisesti.
  • Kuuntelemme asiakasta ja annamme asiantuntemuksemme heidän käyttöönsä.
  • Olemme avoimia toisiamme, asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme kohtaan.
  • Toteutamme jatkuvan parantamisen ja kestävän kehityksen periaatteita.
  • Otamme ympäristöasiat huomioon kaikessa toiminnassamme.

Parman tehtävä, päämäärä ja arvot

Parma kehittää ja toimittaa betoni- ja yhdistelmämateriaalipohjaisia tuotteita ja ratkaisuja asuin-, toimitila- ja infrarakentamiseen. Parma on halutuin ekologisen betoni- ja yhdistelmämateriaalipohjaisen rakentamisen kumppani. Meidät tunnetaan innovatiivisista tuotteista ja ratkaisuista sekä hallituista toimituksista. Arvomme ovat kumppanuus, rohkeus, laatu ja vastuullisuus.

KUMPPANUUS
Haluamme olla asiakkaitamme lähellä asiantuntijana ja toimittajana. Olemme sekä paikallinen että valtakunnallinen toimija.

ROHKEUS
Luovuus on osa kaikkea tekemistämme. Tuotteet ja palvelumme uusiutuvat jatkuvasti asiakkaiden tarpeen mukaan. Kehitämme liiketoimintaamme ennakkoluulottomasti.

LAATU
Lupaamme oikeaa laatua, oikeaan aikaan ja sovituin kustannuksin. Talossamme on parhaat tekijät – meiltä löytyy mutkatonta osaamista myynnissä, tuotannossa ja työmailla.

VASTUULLISUUS
Kannamme vastuumme sekä ympäristöstä että turvallisuudesta. Tuotteemme ja ratkaisumme ovat luotettavia ja elinkaariedullisia. Pidämme huolen omistamme ja meillä on hyvä henki myös sisäisesti.

Tuotekehitys

Parman tutkimuksen ja tuotekehityksen tuloksena syntyvät uudet tuotteet ja ratkaisut lisäävät rakentamisen laatua, helpottavat työskentelyä ja lisäävät sekä työympäristöjen että asuntojen miellyttävyyttä. Otamme kehityksessä huomioon luonnollisesti myös ympäristötekijät.

Uusien tuotteiden ja ratkaisujen kehitystä tukevat sekä oma suunnittelu- ja kehitysyksikkömme että Consolis-konsernin kautta tehtävä kansainvälinen yhteistyö. Tavoitteenamme on, että 10% liikevaihdostamme tulee uusista tuotteista ja ratkaisuista.

Historia

Nyky-Parma sai muotonsa vuonna 1993, mutta yhtiön juuret ovat syvällä suomalaisessa teollisuudessa. Historiamme alkaa reilun sadan vuoden takaa Lohjan Kalkkitehtaan ja Paraisten Kalkin toimintojen myötä. Näiden kahden monialayrityksen, Lohjan ja Partekin, elementtitoiminnat yhdistettiin vuonna 1992 ja syntyi Partek Betonila Oy.

Vuonna 1997 Partek Betonilan ja Puolimatkan teollisuuden elementtitoiminnat yhdistettiin Parma Betonilaksi. Vuodesta 2003 lähtien olemme olleet lyhyesti ja ytimekkäästi Parma Oy.

Betonirakentaminen Suomessa on vuosikymmenten aikana kehittynyt nykyaikaiseksi teolliseksi valmisosarakentamiseksi. Parma on kasvanut toimialan johtavaksi valmistajaksi yrityskauppojen myötä. Näistä viimeisenä on toteutunut Betonimestarien sulautuminen Parmaan vuonna 2019.