Energiasyöpöt kuriin säästöviikolla

Energiasyöpöt kuriin säästöviikolla

Ensi viikolla vietetään jälleen valtakunnallista energiansäästöviikkoa. Viikon tarkoituksena on kiinnittää huomiota siihen, kuinka energiaa järkevästi käyttämällä hillitsemme ilmastonmuutosta ja vähennämme muita ympäristövaikutuksia.

PARMA Concrete Care -vastuullisuusohjelmamme mukaisesti sitoudumme vähentämään päästöjämme viisi prosenttia vuosittain ja tavoitteena on puolittaa ne vuoteen 2035 mennessä. Yhtenä tärkeänä tekijänä tässä työssä on omassa tuotannossamme ja toimipaikoillamme käytettävän energian säästäminen.

Tulevalla viikolla nostamme jokaisella toimipaikalla puheenaiheeksi energiankäytön sekä lukuisat keinot vähentää energiankulutusta ja kiinnittää huomiota mahdollisiin energiavuotoihin.

Parma on tehnyt johdonmukaista työtä energiankäytön tehostamiseksi ja on ollut mukana kansallisessa energiatehokkuussopimuksessa jo vuodesta 2016 lähtien. Energiateoistamme mainittakoon siirtyminen ympäristöystävällisiin energiamuotoihin kiinteistöjen lämmityksessä ja vaikkapa tehtaiden valaistusten vaihtaminen LED-valoihin. Toimisto- ja tuotantotilojen sekä itse tuotannon energiankulutusta tarkkaillaan ja analysoidaan jatkuvasti tarkemmalla sihdillä.

Käytännön ohjurinamme toimii ISO 50001 -standardin mukainen energianhallintajärjestelmä, jota täydentää sopimuskauden 2017–2025 energiatehokkuussopimus. Parannustoimiamme luotsaa Enerkey Oy:n energiapäällikköpalvelu, jonka avulla saamme entistä yksilöidympää tietoa energiankäytöstä ja säästöpotentiaalista.

Viimeinen sammuttaa valot!

Petri Kähkönen
Markkinointipäällikkö, Parma Oy

Petri vastaa Parman markkinoinnista ja viestinnästä. Betoniuskoon hurahtaneena hän levittää elementtirakentamisen ilosanomaa. ”Pete” huolehtii kunnostaan pelaamalla lätkää RT-kiekossa. Ota yhteyttä