PARMAinfo 5/2018: Työtaistelut vievät tuloksen kiville

PARMAinfo 5/2018: Työtaistelut vievät tuloksen kiville

Pääkirjoitus: Harras toive työtaistelukentälle

Arvoisa betonimyllyhenki, jos olet olemassa, anna työehtosopimusneuvottelijoille viisautta. Anna heille viisautta ymmärtää alati velkaantuvan kansantaloutemme tila. Anna heille viisautta nähdä huomiseen, jossa suomalaisella työllä on menestymisen edellytykset.

Hyvä betonimyllynhenki, jos olet siellä, tuo työsopimusneuvottelupöytään herkullisimmat leivonnaisesi. Sellaiset sokeripommit, jotka tyydyttävät molempien osapuolten makuhermoja, jotta he näkisivät valon. Sen valon, joka loistaa suomalaisissa innovaatioissa ja vie kansakuntamme valoisampaan tulevaisuuteen.

Vanha ja viisas betonimyllynhenki, jos nyt sen verran auttaisit, että valaisit betonijassikallisen tolkkua neuvottelupöydän molemmille puolille. Sellaista järkeä, jolla neuvottelijat näkisivät työmailla ja tehtaissa vallitsevan tilanteen. Tilanteen, jossa rakentamisen ammattilaisilla on kädet täynnä töitä. Tilanteen, jossa voimme rakentaa tätä maata uuteen kestävään kasvuun.

Ja jos on aivan pakko, niin voit käyttää voimasanoja. Vaikka se ei ole sinulle ominaista, voi se silti olla ainoa keino herättää neuvotteluiden molemmat osapuolet tänään. Tao heille kalloon se tosiasia, että nyt kaivataan nopeita päätöksiä. Tämä on satojen tuhansien taalojen paikka palauttaa työrauha rakentamiseen ja yhdessä tekemiseen.

 

Tekniikkahormeilla uutta vetoa talotekniikkaan

Parman tekniikkahormit on kokonaan uusi tuote tekniikkalaattojen rinnalle. Talotekniikan sisältävät hormielementit tehostavat asuinkerrostalojen rakentamista työmaalla merkittävästi.

Lue lisää

Muotobetonin kehittäjälle Ornamo-palkinto

Lasimuotoilija Renáta Jakowleff voitti arvostetun Ornamo-palkinnon. Jakowleffin kehittämällä muotobetonilla on edessä loistava tulevaisuus rakennetun ympäristön elävöittämisessä.

Lue lisää

Työsulku viivästyttää yhä toimituksia

Rakennusalan työehtosopimusneuvotteluiden jämähtämisen takia rakennustuoteteollisuus on ilmoittanut 10.5.2018 alkavasta työsulusta. Alkaessaan sulku viivästyttää toimituksia entisestään.

Lue lisää

#PARMAexpress kiitää yritysmaratonilla

Parman eri henkilöstöryhmien PARMAexpress joukkueet ovat hioneet kuntoaan koko kevään. Toukokuussa Helsingissä juostavassa yritysmaratonviestissä nähdään betonireidet vauhdissa.

Lue lisää