Rakennustuoteteollisuuden työsulku viivästyttää elementtitoimituksia edelleen

Rakennustuoteteollisuuden työsulku viivästyttää elementtitoimituksia edelleen

Rakennusalan työehtosopimusneuvotteluiden pattitilanteen takia rakennustuoteteollisuus on ilmoittanut vastatoimenpiteistä. Mikäli neuvottelut eivät tuota tulosta, pysähtyy rakentaminen laajasti 10.5.2018 alkavan työsulun takia. Työsulun aikana Rakennusliiton jäsenten työnteko keskeytetään, mikä viivästyttää elementtitoimituksia entisestään.

Rakennusteollisuus RT:n toimialaliittojen julistama työsulku koskee rakennusteollisuuden liittoyhteisön kaikkien toimialojen jäsenyrityksiä. Sulku on puolustustoimenpide Rakennusliiton käynnistämille ja ilmoittamille lakoille.

”Rikkonaiset ja eriarvoisesti kohdistetut lakkotoimenpiteet repivät toimituskykyämme ja vahingoittavat taloudellista tulostamme todella raskaasti. Consoliksen Suomen yhtiöissä menetämme miljoonan euron liikevaihdon jokaisena lakkopäivänä ja toimitukset viivästyttävät rakentamista”, sanoo Parman toimitusjohtaja Jarmo Viljanen.

”Tilanne on todella vakava ja toivon, että neuvotteluosapuolilta löytyy nyt tolkkua saavuttaa suomalaisen työn kilpailukyvyn säilyttävä lopputulos pikaisesti. Olemme jo siirtäneet tuotantoa Baltian maihin vähentääksemme asiakkaillemme viivästyksistä aiheutuvia haittoja”, Viljanen jatkaa.

Ajantasaista tietoa projektikohtaisesti

Työsulun ja lakkopäivien vaikutuksesta aiheutuvat toimitusaikojen siirrot ovat ns. ylivoimaisen esteen piiriin kuuluvia viivästyksiä, joiden kohdekohtaisia vaikutuksia on vielä tänään vaikea arvioida. Projekteista vastaavat yhteyshenkilöt antavat lisätietoa ajantasaisesti vaikutusten tarkentuessa.

”Projektiorganisaatiomme jatkaa tiivistä yhteydenpitoaan työmaahenkilöstöön, jotta kaikilla käynnissä olevilla työmailla osataan varautua työtaistelutoimista aiheutuviin toimitushäiriöihin. Tarkempaa tietoa antavat kohdekohtaisesti nimetyt projektipäälliköt ja projektinhoitajat”, sanoo Parman projektihallinnasta vastaava Aki Loikkanen.

Lue lisää työsulusta Rakennusteollisuus RT:n uutisesta.

 

Lisätietoja:

Jarmo Viljanen, toimitusjohtaja, Parma Oy
puh. 020 577 5521
jarmo.viljanen@parma.fi

Aki Loikkanen, projektinhallintapäällikkö, Parma Oy
puh. 020 577 5302
aki.loikkanen@parma.fi