Muotobetonin kehittäjä Renáta Jakowleffille arvostettu Ornamo-palkinto

Muotobetonin kehittäjä Renáta Jakowleffille arvostettu Ornamo-palkinto

Parman kanssa tiiviissä yhteistyössä muotobetonin käyttöä kehittänyt Renáta Jakowleff on voittanut Ornamo-palkinnon. Muotoilualan arvostetun tunnustuspalkinnon arvo on 5000 euroa. Palkinnon saajan valitsi tällä kertaa kulttuuriin, muotoiluun ja taiteeseen erikoistunut toimittaja Sami Sykkö.

Muotoilija Renáta Jakowleffin kehittämä menetelmä perustuu oivallukseen hyödyntää kangasta yhtenä muottipintana. Kustannustehokas tuotantotapa mahdollistaa betonin kolmiulotteisen kuvioinnin ja pintatekstuurien teon elementtikohtaisesti.

”Kun taide ja taiteilija kohtaavat rakennusteollisuuden ja arkkitehtuurin näin omaperäisellä tavalla, on se Ornamo-palkinnon arvoinen asia”, sanoo toimittaja Sami Sykkö Ornamon uutisessa.

Elävämpää ja viihtyisämpää rakennettua ympäristöä

Rakenteilla olevalla Jyväskylän Kankaan alueella suositaan kokeellisia ja innovatiivisia ratkaisuja. Myös taiteella on uuden kaupunginosan toteutuksessa merkittävä rooli. Muotobetonirakenteita hyödynnetään ensimmäistä kertaa alueelle rakennettavan yhteispihan tukimuureissa.

”Tällainen tukimuuri on vain yksi esimerkki siitä, miten monella tavalla muotobetonia voidaan käyttää. Menetelmän tärkein etu on siinä, että yksittäisten elementtien pinta on muunneltavissa. Näin saadaan elävyyttä vaikkapa pienipiirteisiin sisätiloihin mutta aivan yhtä hyvin myös suuriin julkisivupintoihin”, sanoo Renáta Jakowleff.

Lue uutinen Ornamo-palkinnosta.

 

Lisätietoja:

Petri Kähkönen, markkinointipäällikkö, Parma Oy
puh. 020 577 5532
petri.kahkonen@parma.fi

Renáta Jakowleff, muotoilija, Muotobetoni
puh. 050 354 8467
muotobetoni@gmail.com