PARMAinfo 4/2022: Consolis Parma laihdutti päästöistä yli 20 miljoonaa kiloa

PARMAinfo 4/2022: Consolis Parma laihdutti päästöistä yli 20 miljoonaa kiloa

Pääkirjoitus: Nyt tarvitaan vihreää selkärankaa

Kestävällä kehityksellä tarkoitetaan jatkuvaa ja ohjattua muutosta, jonka päämääränä on turvata nykyisille ja tuleville sukupolville hyvät elämisen mahdollisuudet planeetallamme. Tämä tarkoittaa myös sitä, että ympäristö, ihminen ja talous otetaan tasavertaisesti huomioon päätöksenteossa ja toiminnassa.

Consolis on sitoutunut Science Based Targets (SBTi) -aloitteeseen ilmaston lämpenemisen rajoittamiseksi 1,5 asteeseen Pariisin ilmastosopimuksen mukaisesti. Tämä sitoutuminen osoittaa kestävän kehityksen merkityksen konsernin ja sen maayhtiöiden strategiassa.

Ilmastovaikutusten vähentämisessä rakentamisella on merkittävä rooli. Suomen kokonaispäästöistä noin kolmannes on peräisin rakennetusta ympäristöstä ja varsinainen rakentaminen aiheuttaa noin seitsemän prosenttia päästöistämme.
Annettujen ympäristölupausten lunastamiseksi vaaditaan rohkeita ja aitoja toimenpiteitä. Consoliksen ympäristötekojen konkreettisena vihreänä lankana toimii Green Spine LineTM. Tämä tarkoittaa sertifioitujen vähähiilisten tuotteiden, ratkaisujen ja menetelmien käyttöönottoa.

Nyt tarvitaan kaikilta alan toimijoilta sellaista päätöksentekoa ohjaavaa vihreää selkärankaa, josta tulevat sukupolvet voivat meitä vielä jonain päivänä kiittää. Päätöksiä, joiden hiilijalanjälki on joka vuosi monta kengännumeroa edellistä pienempi. Päätöksiä, jotka takaavat elämää kantavan päivänvalon maapallollamme ilman lämpenemisestä aiheutuvia välilevyn pullistumia.

Vihreä valo – saa ajaa!

Päästödieetillä seitsemän prosentin painonpudotus

Consolis Parman vahva panostus ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi tuottaa näkyviä tuloksia. Yhtiön tavoitteena on pudottaa kokonaispäästöjä viisi prosenttia vuosittain ja puolittaa ne vuoteen 2035 mennessä. Viime vuonna päästödieetillä saavutettiin peräti seitsemän prosentin hiilidioksidipäästöjen pudotus edellisvuoden tasoon verrattuna. Kokonaispäästöinä tämä tarkoittaa sitä, että vuonna 2021 yhtiön hiilidioksidipäästöt olivat reilut 22 miljoonaa kiloa pienemmät kuin vuonna 2020.

Lue lisää

Suomen suurin rakennusprojekti etenee aikataulussa

Jättimäisen Kemin biotuotetehdasprojektin runkorakenteiden asennustyöt ovat edenneet suunnitellusti aikataulussa. Consolis Parman toimitus- ja asennusvastuulla on valtaosa yhteensä kahdentoista eri tehdasrakennuksen betonielementtirungosta.

Lue lisää

Rantamuurit välkehtivät Ranta-Tampellassa

Kestävä ja kierrätettävä betoni on vahvasti esillä Vuoden 2021 Ympäristörakenteeksi valitussa Ranta-Tampellassa. Kanavaseinien veistokselliset betonielementit sulautuvat luontevasti uuden asuinalueen vesiaiheiseen ilmeeseen.

Lue lisää

Kaksi palkintopallisijaa turvallisuuskisassa

Parman vahva panostus työturvallisuuteen tuottaa näkyviä tuloksia. Yhtiön betonielementtitehtaat sijoittuivat toimialan työturvallisuuskilpailussa toiseksi ja kolmanneksi. Elementtitehtaat-sarjan kärkikymmenikköön sijoittui peräti kuusi yhtiön tehdasta.

Lue lisää