PARMAinfo 2/2021: Uusi kasvo johtoryhmään ja vastuullisuudelle vahva rooli

PARMAinfo 2/2021: Uusi kasvo johtoryhmään ja vastuullisuudelle vahva rooli

Pääkirjoitus: Betoni kirii eroa rakennusvaiheen ympäristövaikutuksissa

Rakentamisen ympäristövaikutuksien arvioinnissa on otettava huomioon rakennusten koko elinkaari, sillä valtaosa päästöistä syntyy rakennuksen käytön aikana. Vaikutusten mittaaminen ja osoittaminen on mahdollista luotettavilla ja läpinäkyvillä, eurooppalaisiin standardeihin perustuvilla menetelmillä.

Tiedämme myös hyvin, että koko elinkaaren kattavissa mittauksissa betonirakenteisen rakennuksen hiilijalanjäljessä ei ole juurikaan eroa vaihtoehtoisilla rakennusmateriaaleilla rakennettuihin rakennuksiin verrattuna. Tämän osoittaa mm. puolueettoman vertailun perusteella valittu Suomen ympäristöystävällisin kerrostalo.

Energiantuotannon muuttuessa ympäristöystävällisemmäksi tulee huomiota kiinnittää myös rakennusvaiheen päästöihin. Tiedämme toki, että betoni on tässä mielessä vielä takamatkalla. Mutta eroa kiritään intensiivisellä kehitystyöllä nopeasti umpeen. Tekemämme organisaatiouudistus osoittaa, että otamme tämän asian tosissamme. Vastuullisuus ja teknologian kehittäminen ovat avainasemassa kohti vähähiilisempää rakentamista ja siksi tuomme ne nyt johtoryhmätasolla ansaitsemaansa valokeilaan.

Rakentamisen osalta rakennuksissa käytettävien materiaalien osuus on noin viisi prosenttia Suomen hiilijalanjäljestä. Vähähiilisempiä tuotteita kehittämällä tätä viiden prosentin siivua voidaan merkittävästi leikata. Markkinoille jo tuomamme vähähiiliset ontelolaatat ovat tästä hieno esimerkki ja vasta alkusoittoa tässä konsertissa. Tulemme muuttamaan betonirakentamisen kilpailuasemaa ympäristömielessä ja sävellämme, sovitamme ja sanoitamme täysin uudenlaista betonirakentamisen ilmastosinfoniaa.

Vähähiilinen betonirakentaminen on masterpiece!

Uusi organisaatio: Vastuullisuudelle ja teknologialle lisää painoarvoa

Consolis Parma terävöittää toimintamalliaan vastatakseen nopeasti muuttuvan toimintaympäristön tarpeisiin ja parantaakseen asiakaslähtöisyyttä. Uusi selkeytetty organisaatiorakenne astui voimaan 1.2.2021. Samassa yhteydessä yhtiön uusi johtoryhmä aloitti toimintansa.

Lue lisää

Paperiton tuotanto tuo tabletit muotin äärelle

Tietomallien hyödyntäminen elementtien valmistuksessa ja rakentamisessa näkyy myös tehtailla ja työmailla. Tuotannon digitalisointi on tuonut älylaitteet varastonhallinnan ja elementinvalmistuksen arkityökaluksi paperin sijaan.

Lue lisää

Yli 4 000 turvallisuushavaintoa

Koko Consolis-konsernissa on tavoitteena saavuttaa Nolla tapaturmaa -kulttuuri. Parmalla vuoden 2020 kärkiteemaksi nostettiin turvallisuushavainnot. Kampanjan buustaamana uusia havaintoja tehtiin yli 4 000 kappaletta.

Lue lisää

La(a)tuaikaa talven lumilla

Lunta! Nyt sitä riittää eteläisintä Suomea myöten. Jos edellisestä murtsikkalenkistä on jo kulunut aikaa, niin eipä hätää. Consolis Parman kumppaniurheilija Krista Pärmäkoski antaa vinkit, joilla laduille suuntaamisesta nauttii jokainen.

Lue lisää