PARMAinfo 1/2019: Kotkassa 3 000 päivää ilman tapaturmia

PARMAinfo 1/2019: Kotkassa 3 000 päivää ilman tapaturmia

Pääkirjoitus: Rakentamisella muovaamme maailmaa, joka jää lapsillemme

Kanssarakentajat – medbyggare

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö summasi uudenvuodenpuheessaan kulunutta vuotta ja tilannetta, jossa elämme. Voimakkaat muutoksen tuulet puhaltavat ja presidentin viesti oli selkeä – kirjoitamme tätä tarinaa lapsillemme ja teoillamme muovaamme maailmaa, joka heille jää.

Suomalaisen yhteiskunnan muutos on näkynyt myös rakentajien menneessä vuodessa. Sisäinen muuttoliike ja kaupungistuminen ovat työllistäneet alaa asuinrakentamisen suuren määrän ansiosta. Parma on ollut mukana tuhansien uusien asuntojen rakentamisessa ja mm. vanhojen teollisuusalueiden muuttuessa asuinalueiksi.

Lukuisat sairaalaprojektit ovat niin ikään tuoneet töitä tehtaillemme. Valmistamiamme elementtejä on käytetty mm. Kainuun, Tampereen ja Seinäjoen suurissa sairaalahankkeissa. Myös toimittamamme Uusi lastensairaala avasi ovensa pienille potilaille viime vuonna.

Pohjoismaiseen sivistykseen ja osaamiseen liittyvä rakentaminen on osaltaan työllistänyt parmalaisia. Näistä hyviä esimerkkejä ovat suuret uudet kampukset Turussa ja Vantaalla, upea Oodi-kirjasto sekä Aalto-yliopiston uudet rakennukset lukuisten pienempien koulu- ja päiväkotihankkeiden ohella.

Mennyt työntäyteinen vuosi on jäänyt taakse ja uudet valut ovat jo käynnissä. Meidän rakentajien tärkein tehtävä on tuottaa kestäviä, viihtyisiä, toimivia ja turvallisia asuin- ja työympäristöjä. Yhteistyöllä teemme sen tehokkaimmin.

Turvallista alkanutta vuotta työmaille!

 

Huikea työturvallisuusteko Kotkan tehtaalla

Parman Kotkan tehtaalla on työskennelty jo yli 3 000 päivää ilman poissaoloon johtaneita tapaturmia. Parma on noussut toimialansa ykköseksi työturvallisuudessa ja työ kohti nollatasoa jatkuu edelleen.

Lue lisää

 

Niskalenkki kaamoksesta

Päivä alkaa jo pidetä ja lumi tuo valoa pimeimpiin päiviin. Reseptit kaamoskauden ylittämiseen ovat yksinkertaiset ja toimivat myös jatkuvana ohjeena. Syö hyvin, liiku, rytmitä päivää ja lepää.

Lue lisää

 

Oulun uuden biovoimalan elementit Rajavilleltä

Parman tytäryhtiö Rajaville toimittaa Ouluun rakennettavan uuden biovoimalaitoksen betonielementit. Massiiviseen elementtitoimitukseen kuuluu mm. valtavankokoisia pilarielementtejä.

Lue lisää

 

Anna #NuorelleSiivet

Parman kumppaniurheilija Krista Pärmäkoski sekä olympiavoittaja Iivo Niskanen ovat lahjoittaneet urheiluvarusteitaan myytäväksi ”torin” kautta toteutettavaan hyväntekeväisyyskampanjaan. Tuotot suunnataan Suomen Olympiakomitean Nuorelle siivet -projektiin.

Lue lisää