Betonielementtitehtaalla 3000 päivää ilman työtapaturmia

Betonielementtitehtaalla 3000 päivää ilman työtapaturmia

Parman Kotkan tehtaalla jouluaatto oli aivan erityinen juhlapäivä, kun toimipaikan turvallisuustaulun diginäyttöön pamahti uusi tuhatlukema 3000. Parma on noussut toimialansa ykköseksi työturvallisuudessa ja työ kohti nollatasoa jatkuu edelleen.

Kotkan toimipiste työllistää nelisenkymmentä parmalaista, jotka juhlivat jouluaattona saavutettua uutta ennätystä tänään munkkikahvien merkeissä. Kotkan tehdas on ollut jo pitkään Parman mallioppilas työturvallisuudessa. Yksikkö voitti toimialan turvallisuuskilpailun vuonna 2011.

”Työturvallisuudesta huolehtiminen ei ole mitään rakettitiedettä. Tässä jos missä henkilöstön sitoutuminen ja asenne ratkaisevat”, sanoo tehdaspäällikkö Jari Karvonen.

”Pitkälle pääsee jo sillä, että pitää oman tonttinsa kunnossa, palauttaa tavarat niille kuuluville paikoilleen ja siivoaa jälkensä”, Karvonen jatkaa.

Lue lisää Kotkan yksikön työturvallisuustyöstä PARMA-lehdestä 2/2018.

Asenne ja yhteishenki ratkaisevat

Parman toimipaikoilla oli jo viime keväänä hymy herkässä, kun Betoniteollisuus ry julkaisi edellisen vuoden työturvallisuuskilpailun tulokset. Kisan voitti Ruskon tehdas ja elementtitehtaiden sarjassa kymmenen parhaan joukossa oli peräti kuusi Parman tehdasta.

”Kyllä nämä tulokset ovat määrätietoisen ja pitkäaikaisen toimenpideohjelman ansiota, johon jokainen työntekijä on sitoutunut. Kiitos kuuluu koko henkilöstölle”, sanoo Parman turvallisuuspäällikkö Katja Salmi.

”Urakka ei ole silti valmis, sillä Consoliksen sisällä olemme näissä asioissa korkeintaan keskikastia. Jokaisen tehtaan ja toimipisteen yksiselitteinen tavoite on päästä nollatasolle. Kotkan tehdas näyttää esimerkillään, että tavoite on saavutettavissa”, Salmi jatkaa.

Lue lisää Katjan ajatuksia PARMA-lehden 2/2018 artikkelista.

 

Lisätietoja:

Jari Karvonen, tehdaspäällikkö, Parma Oy
Puh. 020 577 5908
jari.karvonen@parma.fi

Katja Salmi, turvallisuuspäällikkö, Parma Oy
puh. 020 577 5563
katja.salmi@parma.fi