Varmista elementtien saatavuus ajoissa

Varmista elementtien saatavuus ajoissa

Pelätty elementtipula jäikin tulematta, kertoo Rakennuslehden tuore uutinen. Etenkin seinäelementtien toimitusajat venyvät jo pitkälle ensi keväälle. Elementtien saatavuus kannattaakin varmistaa ajoissa, ettei siitä tule pullonkaulaa ensi kesän projekteissa.

Uudisrakentamisen kiivaan tahdin ja kerrostalovaltaisen asuntorakentamisen takia julkisivu- ja väliseinäelementtitehtaat pyörivät nyt täysillä. Kapasiteettia on nostettu mm. keskittämällä tuotantoa, siirtämällä valmistusta soveltuvin osin runkoelementtitehtaille ja työvuorojärjestelyin. Päivää on pidennetty ja viikonloppuinakin valetaan.

Häiriöttömät toimitukset ovat riippuvaisia aikataulujen täsmällisyydestä. Siksi tuotantokelpoiset valmistuspiirustukset on saatava tehtaille sopimusten mukaisesti. Kun työmaa-aikataulut ovat täsmällisesti tiedossamme, pystymme valmistamaan elementit turhan varastoinnin sijaan aitoon tarpeeseen ja suoraan työmaalle.

Vaikka toimenpiteitä on tehty ja töitä painetaan täysillä, ei toimitusaikojen siirtojakaan voida täysin välttää. Tuotantokelpoisten suunnitelmien viivästymisistä ja virheellisistä työmaa-aikatauluista kärsivät harmillisesti myös ne työmaat, jotka ovat toimineet asianmukaisesti.

Laitetaan siis kuvat kuntoon ja aikataulut ajan tasalle!

Petri Kähkönen
Markkinointipäällikkö, Parma Oy

Petri vastaa Parman markkinoinnista ja viestinnästä. Betoniuskoon hurahtaneena hän levittää elementtirakentamisen ilosanomaa. ”Pete” huolehtii kunnostaan pelaamalla lätkää RT-kiekossa. Ota yhteyttä

Lue myös nämä

Blogit aiheittain

PARMAsome

  • Seuraa meitä: