PARMAinfo 9/2019: Nastolan tehdas on myyty Kovabetonille

PARMAinfo 9/2019: Nastolan tehdas on myyty Kovabetonille

Pääkirjoitus: Kaupunkikehitys rokkaa Mansessa

Tampere on kuuluisa Manserockistaan. Betoniteollisuuden kesäseminaarissa tutustuttiin voimakkaasti kasvavan kaupungin kehittämiseen ja todettiin, että myös kaupunkikehitys rokkaa tässä perinteikkäässä Pirkanmaan keskuksessa. Kaupunki näyttää muille kasvukeskuksille mallia siitä, miten määrätietoisesti kehityssuunnitelmia toteutetaan.

Asunto-, toimitila- ja infrarakentaminen kulkevat Tampereella käsi kädessä. Mittavat investoinnit liikenneinfraan ovat kaupunkikehityksen peruskiviä. Jo pari vuotta käytössä ollut Rantatunneli vapautti suuren kaistaleen Tampereen pohjoista keskustaa kaupunkilaisten käyttöön Näsijärven ranta-alueella.

Uusi askel kaupunkiliikenteen kehittämisessä on meneillään oleva Ratikan rakentaminen. Raiteille siirtyvä tehokas julkinen liikenne on myös ilmastonmuutoksen kannalta järkevä ja yksityisautoilua vähentävä ratkaisu.

Huikea Viiden tähden keskusta -hanke on näkynyt kaupunkikuvassa jo muutaman vuoden. Korkean rakentamisen vyöhykkeelle nousseet Solo Sokos hotel Torni ja kaupungin korkein asuintalo Luminary ovat ensimmäiset Näsinneulan ravintolatasolle kurottavat tamperelaistornit.

Rautateiden päälle rakennettavan asemanseudun ensimmäinen rakennusvaihe on käynnissä. Kannen päälle nouseva areena, hotelli ja kaksi asuintornia ovat jo avanneet pelin tulevaa kaupunkilaisten kohtaamispaikkaa, asemakeskusta silmällä pitäen.

Wau, mitä betonikohteita – niissä on ilo olla mukana!

 

Nastolan tehdas Kovabetonille

Kilpailuviranomaisen edellyttämä Nastolan tehtaan myynti on sinetöinyt keväällä tehdyn Betonimestareita koskevan yrityskaupan. Consoliksen asema Suomessa vahvistuu toimialan kärkiyhtiöiden yhdistettyä voimansa.

Lue lisää

KUTSU: Päivitä tietosi betonista!

Olisiko kolmiulotteinen betoni seuraavan projektisi vetonaula? Tunnetko muotobetonin, graafisen betonin, 3D-betonin ja umbra-patinavärjäyksen salat? Tule mukaan ilmaiselle klubikierrokselle ja lataa tiedot kovalevyllesi.

Ilmoittaudu

Uusi Coupa-hankintajärjestelmä nyt käytössä

Parma otti toukokuussa käyttöön Coupa-hankintajärjestelmän. Uuteen järjestelmään siirtymisen alkuvaiheen ongelmakohtiin on puututtu ja järjestelmän hyödyt alkavat näkymään käytännössä.

Lue lisää

Kaupungistuminen nojaa kivirakentamiseen

Kaupungistuminen on aikamme ilmiö ja kasvu keskittyy suurimpiin kasvukeskuksiin. Kestäviä kaupunkeja, joilla vastataan aikamme suuriin haasteisiin, rakennetaan yhdessä reiluun kilpailuun perustuen ja fiksulla sääntelyllä.

Lue lisää