PARMAinfo 6/2024: Oulun museo- ja tiedekeskukseen jättitoimitus Consolis Parmalta

PARMAinfo 6/2024: Oulun museo- ja tiedekeskukseen jättitoimitus Consolis Parmalta

Pääkirjoitus: Hyvää maailman ympäristöpäivää!

Huomenna on taas maailman ympäristöpäivä. YK:n yleiskokous julisti kesäkuun viidennen päivän maailman ympäristöpäiväksi jo yli viisikymmentä vuotta sitten vuonna 1972.

Teemapäivä kannustaa kaikkia keskusteluun ympäristön merkityksestä. Tarpeesta suojella luontoa sekä välttämättömyydestä säilyttää elinympäristömme elinkelpoisena ja lajistoltaan moninaisena, jotta sekä nykyiset että tulevat sukupolvet voivat siitä nauttia. Tämä keskusteluaihe on tänään tärkeämpi kuin koskaan aikaisemmin.

Suomi on ilmastotyössä etujoukoissa ja maamme ilmastopolitiikan keskeinen pilari on kansallinen ilmastolaki. Lakiin on kirjattu, että Suomen on oltava hiilineutraali viimeistään vuonna 2035.

Tämän tavoitteen saavuttamisessa rakentamisella on merkittävä rooli, sillä rakennettu ympäristö on teollisuuden ohella yksi merkittävimpiä hiilidioksidipäästöjen tuottajia. Keinot ja askelmerkit rakentamisen ja rakennetun ympäristön päästöjen tehokkaaksi vähentämiseksi on kirjattu vuonna 2020 valmistuneeseen ”Vähähiilinen rakennusteollisuus 2035” -tiekarttaan, jonka päivitetty versio julkaistaan ensi viikolla.

Keskustellaan siis tällä viikolla ympäristöasioista. Muutos lähtee meistä jokaisesta. Mitä minä voin tehdä päästöjen vähentämiseksi? Mitä meidän yrityksemme voisi tehdä ympäristön hyväksi? Miten saavutamme yhdessä Suomen kunnianhimoisen tavoitteen ja teemme rakkaasta maastamme uudelle yritystoiminnalle houkuttelevan kohteen ilmastotyön kärkimaana maailmassa?

Hiilineutraali Suomi on vihreän kullan kilpailuetumme!

 

Oulun museo- ja tiedekeskuksen betonielementit Consolis Parmalta

Oulun Myllytullissa on aloitettu uuden museo- ja tiedekeskuksen rakentaminen. Suojeltu Tietomaan museo- ja tiedekeskuksen päärakennus remontoidaan ja sen yhteyteen rakennetaan laaja uudisosa, jonka betonielementit toimittaa Parma. Tilaaja on hankkeen päätoteuttajana toimiva KTC Group Oy.

Lue lisää

Parman päästöt pienenevät ripeästi

Parman toimenpiteet ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja vähähiilisemmän rakentamisen edistämiseksi tuottavat tuloksia. Yhtiön päästöt ovat pienentyneet kaksitoista prosenttia kolmessa vuodessa ja viime vuonna päästöleikkaus oli 2,7 prosenttia.

Lue lisää

Kalajoen Marina säväyttää

Kalajoen Marina on hiekkasärkistään tunnetun kaupungin matkailukeskukseen rakentuva tasokas ja merellinen veneily- ja virkistyskeskus. 150-paikkaiseen vierasvenesatamaan liittyvä kotisatama-allas toteutetaan Parman rantamuurielementeillä.

Lue lisää