Oulun museo- ja tiedekeskuksen betonielementit Consolis Parmalta

Oulun museo- ja tiedekeskuksen betonielementit Consolis Parmalta

Oulun Myllytullissa on aloitettu uuden museo- ja tiedekeskuksen rakentaminen. Suojeltu Tietomaan museo- ja tiedekeskuksen päärakennus remontoidaan ja sen yhteyteen rakennetaan laaja uudisosa, jonka betonielementit toimittaa Parma. Tilaaja on hankkeen päätoteuttajana toimiva KTC Group Oy.

Oulun kaupunki järjesti yleisen arkkitehtuurikilpailun Museo- ja tiedekeskuksen suunnittelusta. Kilpailun voittajaksi valittiin Arkkitehtitoimisto Opus Oy ja Simon Mahringer ehdotuksellaan Loggia ja sen rakentaminen on nyt käynnistynyt. Parman toimitukseen kuuluvat kohteen seinä-, laatta- ja runkoelementit.

”Valitsimme betonielementtien toimittajan kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen pohjalta. Lisäksi tällaisessa merkittävässä hankkeessa valmistajan kyky toimittaa elementit tiukassa aikataulussa oli tärkeä tekijä toimittajavalinnassa”, kertoo hankintapäällikkö Jaakko Kaijala KTC Group Oy:sta.

”Elementtien suuren määrän ja työmaan ahtaan sijainnin takia on hyvä, että tuotteet tulevat läheltä. Tämä tuo etuja kuljetusten hallintaan ja pienentää aikatauluriskejä”, Kaijala jatkaa.

Uuteen rakennuskokonaisuuteen tulee sijoittumaan pääosa museo- ja tiedekeskusorganisaation henkilöstöstä sekä käyntikohteisiin kuuluvat Tietomaa ja Pohjois-Pohjanmaan museo.

Oulun valinta Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2026 käynnisti hankkeen

Museo- ja tiedekeskus Luuppi on yhdeksän oululaisen museon kokonaisuus, johon kuuluvat myös Oulun keskustassa sijaitsevat Pohjois-Pohjanmaan museo, Oulun taidemuseo ja Tiedekeskus Tietomaa.

Kun Oulu valittiin Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuodeksi 2026, päätti kaupunki järjestää yleisen arkkitehtuurikilpailun uuden museo- ja tiedekeskusrakennuksen suunnittelusta arkkitehtonisesti korkeatasoisen, vetovoimaisen sekä nykyaikaisen toiminnan vaatimukset täyttävän rakennuksen toteuttamiseksi.

”Kun uusi museo- ja tiedekeskus valmistuu vuonna 2026, kyseessä on ainutlaatuinen kokonaisuus Suomessa. Tarkoituksena on, että siellä näkyvät yhteisinä projekteina ja näyttelyinä kaikki kohteemme”, sanoo Oulun museo- ja tiedekeskuksen johtaja Pekka Olsbo.

”Uusien tilojen modulaarisuus ja dynaamisuus mahdollistavat rakennuksen monikäyttöisyyden Tietomaan ja Pohjois-Pohjanmaan museon tarpeiden lisäksi. Siellä tulee tapahtumaan paljon muutakin, jotta meidät koetaan oululaisten ja kaupungissa vierailevien ihmisten yhteisenä museo- ja tiedekeskuksena”, Olsbo lisää.

Kohteen elementtitoimitukset nyt alkamassa ja ne valmistuvat loppuvuodesta 2024. Uusitut näyttelyt avataan yleisölle kulttuuripääkaupunkivuonna 2026.

Uutisen kuva: Arkkitehtitoimisto OPUS Oy & Simon Mahringer / unsplash

 

Lisätietoja:

Valtteri Appel, myyntipäällikkö, Consolis Parma
puh. 050 400 7864
valtteri.appel@consolis.com

Jaakko Kaijala, hankintapäällikkö, KTC Group Oy
puh. 050 560 2702
jaakko.kaijala@ktcgroup.fi

Pekka Olsbo, Oulun museo- ja tiedekeskuksen johtaja
puh. 044 703 1341
pekka.olsbo@ouka.fi