PARMAinfo 6/2021: PARMA Green leikkaa hiilipäästöistä jopa 60 prosenttia

PARMAinfo 6/2021: PARMA Green leikkaa hiilipäästöistä jopa 60 prosenttia

Pääkirjoitus: Etätöistä monipaikkaiseen työntekoon

Työn digitalisoituminen on näkynyt korostuneella tavalla koronaviruspandemian aikana. Työ on muuttunut laajasti ajasta ja paikasta riippumattomiksi kohtaamisiksi verkossa ja tieto liikkuu sähköisesti. Rakentamista ei voi viedä työmailta ja tehtailta kotiin, mutta taustalla olevat toiminnot mm. hallinnollisista tehtävistä myyntiin ovat kattavasti siirtyneet etäkonttoreilta tehtäviksi.

Itsekin naputtelen tätä uutiskirjeen pääkirjoitusta kesämökin terassilla kannettavalla tietokoneella käen kukkuessa jossain lähettyvillä. Aurinkoisena sunnuntaiaamuna älypuhelimen mobiiliyhteys siirtää tekstin talteen ”pilveen”.

Vaikka koronavirustautia ei ole vielä suinkaan voitettu, yrityksissä mietitään jo uusia tulevaisuuden työtapoja. Positiiviset kokemukset etätyöstä osoittavat, että etätyöpisteiltä voitaisiin vastedes tehdä paljon enemmän töitä kuin ennen koronaa. Toisaalta konttoreiden kahvitauoille ja niin asiakkaiden kuin työkavereiden ”livekohtaamiselle” on suuri tarve. Puhutaan monipaikkaisuudesta, jossa etätyön ja toimistotyön hyvien puolien yhdistämisellä voidaan vaikuttaa niin työn tehokkuuteen kuin sen mielekkyyteenkin.

Huomisen monipaikkainen, älyteknologiaa paikkariippumattomasti hyödyntävä työnteko on mahdollisuus, josta hyötyy parhaimmillaan sekä työntekijä että työnantaja. Koronavirus vei ihmiset etätöihin viranomaisohjeiden kautta, mutta tulevaisuuden monipaikkaisen työnteon toimivat mallit ja hyvinvointi löytyvät yrityksissä keskustelemalla ja yhteistyöllä.

Monipaikkaista työkesäkuuta!

Hiilipäästöleikkuri iski seinäelementteihin

Parman vähähiilisten tuotteiden valikoima kasvoi, kun myös seinäelementeistä on nyt saatavilla hiilipihit vaihtoehdot. PARMA GreenTM -teknologian avulla voidaan hiilidioksidipäästöjä leikata jopa 60 prosenttia vakiotuotteisiin verrattuna.

Lue lisää

ReCreate antaa elementeille uuden elämän

Kiertotalous on tärkeässä roolissa PARMA Concrete CareTM -vastuullisuusohjelmassa. Siksi olemme mukana myös kansainvälisessä ReCreate -hankkeessa tutkimassa kokonaisten betonielementtien uudelleenkäyttöä.

Lue lisää

Työturvallisuuspakista avaimia turvallisuustyöhön

Rakennustuoteteollisuus RTT:n tuottamasta Työturvallisuuspakki-verkkopalvelusta löytyy ajantasainen työturvallisuusohjeiden kirjasto, joka on koottu toimialan yritysten parhaiden käytäntöjen ja yhteisten materiaalien pohjalta.

Lue lisää

Juha Rämö #BuildingLife-lähettilääksi

World Green Building Councilin #BuildingLife-kampanjan tavoite on nostaa rakennusten energian ja materiaalien käytön vähentäminen EU:n tärkeäksi ilmastotavoitteeksi. Parman Juha Rämö on nyt yksi kampanjan lähettiläistä.

Lue lisää