PARMA Green -hiilipäästöleikkuri iski seinäelementteihin

PARMA Green -hiilipäästöleikkuri iski seinäelementteihin

Consolis Parma vastaa vähäpäästöisempien betonielementtien kasvavaan kysyntään ja tuo markkinoille nyt myös vähähiiliset seinäelementit. Ympäristöystävällisten betoniseinäelementtien hiilidioksidipäästöt ovat jopa yli 40 prosenttia vakiotuotetta pienemmät. Kaikki Parman vähähiiliset tuotteet perustuvat edistykselliseen teknologiaan, joka tunnetaan jatkossa nimellä PARMA GreenTM. Uusi teknologia mahdollistaa parhaimmillaan peräti 60 prosentin päästövähennyksen.

Suomi tavoittelee hiilineutraaliutta vuonna 2035. Yksi onnistumisen kannalta keskeinen alue ovat rakentamisen ja rakennusten käytön ajan hiilidioksidipäästöt, joita on saatava selvästi nykyistä alemmalle tasolle. Koko rakennetun ympäristön osuus Suomen kasvihuonekaasupäästöistä on noin kolmannes ja rakennusmateriaalien osuus noin 5 prosenttia.

Koko kiinteistö- ja rakennusalaa koskevaan haasteeseen on pureuduttu myös Consolis Parmassa, joka tuo nyt markkinoille vähähiilisten ontelolaattojen rinnalle myös hiilipihit seinäelementit. Uuteen ympäristöystävälliseen valmistustekniikkaan perustuvien seinäelementtien hiilidioksidipäästöt ovat vakiotuotteita merkittävästi pienemmät.

Parman vähähiilisten seinäelementtien tuoteperheeseen kuuluvat kaikki rakennuksen rungon sisäseinät, joista ensivaiheessa on saatavilla lähinnä väliseinäelementtejä. Käyttövarmuuden takaa CE-merkintä ja tuotevaiheen (A1-A3) ympäristövaikutusten laskennan verifioi One Click LCA Oy.

Aidosti päästöjä leikkaavaa betonirakentamista

Myyntijohtaja Jari Issakaisen mukaan uusi vähähiilisten tuotteiden ja ratkaisujen kehittäminen on oleellisin tekijä rakennusten rakennusvaiheen päästöjen leikkaamiseksi. PARMA GreenTM -teknologia perustuu täysin hiilidioksidipäästöjä suoraan leikkaaviin tuote- ja valmistustekniikkainnovaatioihin eikä päästökompensaation keinoihin.

”Kiinnostus vuodenvaihteessa markkinoille tuomiamme vähähiilisiä ontelolaattoja kohtaan osoittaa, että olemme oikealla tiellä. Rakennusten elinkaaren ympäristövaikutuksista valtaosa syntyy rakennusten käytön aikana, mutta rakennusvaiheen päästöjen alentamisessa vähähiilisillä tuotteilla on alati kasvava rooli. Teemme nyt hartiavoimin töitä kohti ympäristöystävällisempää vastuullista betonirakentamista”, Issakainen toteaa.

”Olemme lähteneet liikkeelle tuotteista, joiden käyttövolyymit ovat suurimpia. Hyvä esimerkki päästöleikkausmahdollisuuksista ovat kerrostalot, joissa vähähiilisiä ontelolaattoja ja sisäseinärakenteita käyttämällä voidaan rungon päästöistä leikata yli kolmannes. Ratkaisumme antavat vastuullisille kiinteistösijoittajille avaimet vähähiilisempään kestävään rakentamiseen siis jo tänään”, haastaa Issakainen.

Vastuullisuusohjelma PARMA Concrete CareTM antaa puitteet vastuullisuustyölle

PARMA Concrete CareTM -vastuullisuusohjelman mukaisesti Parman tavoitteena on pudottaa hiilidioksidipäästöjä viisi prosenttia vuodessa. Käytännössä se tarkoittaa niiden puolittamista vuoteen 2035 mennessä.

”Tuotteidemme valmistusvaiheen hiilipäästöistä yli 90 prosenttia aiheutuu käytetyistä raaka-aineista. Siksi panostamme tuotekehityksessä niiden tehokkaampaan ja ympäristöystävällisempään käyttöön unohtamatta energiatehokkuutta ja kiertotalouden mahdollisuuksia”, kertoo vastuullisuudesta vastaava teknologiajohtaja Juha Rämö.

Lue lisää Parman vähähiilisistä seinäelementeistä ja PARMA GreenTM -teknologiasta.

 

Lisätietoja:

Consolis Parman myynti

Jari Issakainen, myyntijohtaja, Consolis Parma
puh. 040 579 4926
jari.issakainen@consolis.com

Juha Rämö, teknologiajohtaja, Consolis Parma
puh. +358 20 577 5526
juha.ramo@consolis.com