PARMAinfo 6/2020: Iskevätkö koronan jälkijäristykset rakentamiseen?

PARMAinfo 6/2020: Iskevätkö koronan jälkijäristykset rakentamiseen?

Pääkirjoitus: Jousituksella koronan jälkijäristykset kuriin

Suomessa rakentaminen on toistaiseksi välttynyt rankimmilta koronaviruksen aiheuttamilta vavahteluilta. Viime viikolla julkaistu Rakennusteollisuuden suhdannekatsaus enteilee kuitenkin pitkäkestoisia jälkijäristyksiä toimialalle. Erityisesti asuntorakentamisen aloitusten ennakoidaan putoavan reilusti ja jopa alle pitkän aikavälin asuntotarpeen lähivuosina.

Kotimarkkinapainotteisen ja noin neljännesmiljoonaa suomalaista työllistävän rakentamisen buustaamiselle on nyt tuhannen taalan paikka. Valtion ja kuntien tehokkaalla yhteistyöllä voidaan vauhdittaa erityisesti infrahankkeita ja asuntorakentamista. Vauhdikkaat erityistoimenpiteet ovat tarpeen jälkijäristysten aiheuttamien vaurioiden jousittamiseksi.

Vaikka koronavirus saattaa pysyä keskuudessamme vielä pitkään, globaali kaupungistumisen trendi ei ole kääntymässä laskuun. Asuntotarve kasvukeskuksissa on ilmeinen maaltamuuton ja maahanmuuton jatkuessa tulevaisuudessa. Vähenevän asuntorakentamisen takia tarjonta ei tällä menolla riitä kasvavaan kysyntään.

Infrarakentamisen osalta suurhankkeiden ripeä käynnistäminen olisi tässä tilanteessa yhteiskunnalle edullista. Talonrakentamisesta vapautuva työvoima on osaavaa ammattiväkeä ja taloustilanne pitää kustannukset järkevinä. Näiden hankkeiden ”payback” on tutkitusti kovaa valuuttaa koko yhteiskunnalle.

Yrityksille ja toimitilarakentamisen investointipäätöksiä aprikoiville tahoille ajankohtainen ja erikoinen tilanne tarjoaa mahdollisuuden fiksuille peliliikkeille. On selvää, että ”uuteen normaaliin arkeen” palaamisen päivä on tänään lähempänä kuin eilen. Ja kun tuo paluuhetki koittaa, bisneksessäkin pärjäävät ne ennakkoluulottomat ja rohkeat yritykset, jotka ovat uskaltaneet laittaa puitteet kuntoon epävarmuuden vielä vallitessa.

Pidetään seismogrammi kohtuulukemissa!

 

Luistimet liikkeelle Espoossa

Consolis Parma toimittaa Espoon Matinkylään rakennettavan jääurheilukeskuksen ensimmäisen vaiheen betonielementit. Matinkylän urheilupuistoon sijoittuvaan uudisrakennukseen tulee kolmiratainen jäähalli oheistiloineen.

Lue lisää

Timo Tyynelä palasi Parmalle

Paluumuuttaja Timo Tyynelä tarttui Parman liiketoiminnan kehittämishaasteeseen toukokuun alussa. Yhtiön strategisten hankkeiden lisäksi hän tukee myös Consolis-konsernin Itämeren alueen liiketoiminnan kehittämistä.

Lue lisää

Teekkari hurahti betoniin

Kesätyöt Consolis Parman Hyrylän ontelolaattatehtaalla ovat saaneet Aalto-yliopistossa opiskelevan Santtu Lindbergin hurahtamaan betoniin totaalisesti. Mies mielii nyt erikoistuvansa opinnoissaankin betonitekniikkaan.

Lue lisää

Rajaville 70 vuotta

Perinteikäs Rajaville Oy täyttää tänään 70 vuotta. Pohjois-Suomen alueen laaduntekijänä tunnettu yritys kuuluu tänään kiinteästi Consolis Parmaan ja sen tuotantolaitokset ovat koko Consolis-konsernin pohjoisimmat. Onnea päivänsankarille!

Lue lisää

Betonisäiliö pitää

Sisaryhtiömme Consolis E-Betoonelementin valmistamat Cabro-betonisäiliöt sopivat niin maatalouden, teollisuuden kuin kalataloudenkin tarpeisiin. Toimituskokonaisuus sisältää asennuksen jälkeen pitävän vesitiiviin säiliön.

Lue lisää