PARMAinfo 3/2020: Mayday! Turvallisuusviikko ehkäisee tapaturmia

PARMAinfo 3/2020: Mayday! Turvallisuusviikko ehkäisee tapaturmia

Pääkirjoitus: Työturvallisuuden kehittäminen on 24/7-hanke

Rakennusalalla on tehty määrätietoista työtä työturvallisuuden parantamiseksi jo vuosia. Kehitystyö on tärkeää, sillä suuri osa vakavimmista vahingoista sattuu nimenomaan rakentamisessa. Aivan liian usein työpaikkakuolemaan johtaneen tapaturman raportti alkaa sanalla ”Rakennusmies”. Tämä surullinen tilastotieto on painava syy nostaa turvallisuusasiat tuloksenkin edelle toimialallamme.

Työnantajan velvollisuus on huolehtia henkilöstön työturvallisuudesta, mutta ilman jokaisen työntekijän panosta tuloksia ei voida saavuttaa. Työnantajan turvallisuustoimenpiteillä varmistetaan sellainen yrityskulttuuri, jossa turvallisuutta arvostetaan. Tällainen kulttuuri luo pohjan työyhteisölle, jossa henkilöstö panostaa oma-aloitteisesti työturvallisuudesta huolehtimiseen. Omasta ja työkaverin turvallisuudesta välitetään.

Unohtaa ei sovi, että turvallisuus ja tuloksen tekeminen kulkevat myös käsi kädessä. Inhimillisten kärsimysten lisäksi jokainen tapaturma maksaa menetettyinä työtunteina ja häiriöinä tuotannossa. Kun turvallisen työnteon mahdollisuuksia parannetaan, luodaan edellytyksiä kannattavalle liiketoiminnalle. Parhaimmillaan turvalliseen työntekoon tähtäävä kehitystoiminta on luonnollinen osa päivittäistä tekemistä ja johtamista.

Meillä Parmalla ja Consolis-konsernissa turvallisuus on ykkösasia. Päämääränämme on saavuttaa Nolla tapaturmaa -kulttuuri. Siinä jokainen tehtaan tai työmaan portista ja toimiston ovesta sisään astuva työntekijä on töihin tullessaan omaksunut turvallisen työnteon vaatiman ”täyden hälytysvalmiuden”. Joka ikinen päivä.

Kohti Nolla tapaturmaa -kulttuuria – askel kerrallaan.

 

Kohti Nolla tapaturmaa -kulttuuria turvallisuusviikolla

Consolis Parma järjestää maaliskuun puolivälissä turvallisuusviikon, jonka tarkoitus on varmistaa kaikkien työntekijöiden täysi huomio työturvallisuuden edistämiseksi. Seitsemättä kertaa järjestettävän turvallisuusviikon erityisteemana on ”Pysyn poissa vaara-alueilta”.

Lue lisää

 

Fiskarsin uuden pääkonttorin betonielementit Consolis Parmalta

NCC Suomi Oy on tilannut Keilaniemi Next -toimistorakennuksen betonielementit Parmalta. Toimistorakennuksessa kiinnitetään erityistä huomiota kestävään rakentamiseen. Fiskars Groupin pääkonttori sijoittuu tiloihin alkuvuodesta 2022.

Lue lisää

 

Monipuoliselle betonille ei ole korvaajaa

Betoni on kestävä ja laadukas rakennusmateriaali, jota tuotetaan maailmassa noin 10 miljardia kuutiometriä vuodessa. Espoon Dipolissa voi tutustua betonin moniin eri käyttötarkoituksiin BETONI-CONCRETE -näyttelyssä vielä tämän viikon lauantaihin saakka.

Lue lisää

 

Kuljettajille asetuksen mukaiset alamiesluvat

Valtioneuvoston muuttuneen asetuksen johdosta alamiehinä toimivilla henkilöillä on oltava työnantajan kirjallinen lupa taakan kiinnittämiseen. Consolis Parman kuljetusliikkeiltä edellytetään asetuksen mukaista toimintaa.

Lue lisää