PARMAinfo 12/2019: Tontut ovat jo liikkeellä – varaudu ajoissa joulunajan elementtitoimituksiin

PARMAinfo 12/2019: Tontut ovat jo liikkeellä – varaudu ajoissa joulunajan elementtitoimituksiin

Pääkirjoitus: Digillä tuottavuutta rakentamiseen

Rakentamisen hidas tuottavuuskehitys on yleisesti tiedostettu toimialan tunnuspiirre. Tarpeettomat odotukset, siirrot ja häiriöt vievät leijonan osan työajasta eikä seuraaviin työvaiheisiin päästä sujuvasti. Tilannetiedon puuttuessa työntekijöiden aika kuluu työmaalla mm. ”venttoihin”, materiaalien ylimääräisiin siirtoihin ja työkalujen etsimiseen.

Esivalmistusasteen nostamisesta koituvat hyödyt tuottavuudelle ovat kiistattomat. Pitkälle esivalmistettujen tuotteiden kehittämisen lisäksi Parma on panostanut vahvasti digiratkaisuihin. Tästä on esimerkkinä vahvat satsaukset omaan suunnitteluun ja tietomallien hyödyntämiseen.

Olemme myös mukana Aalto-yliopiston johtamassa tutkimus- ja kehitysprojekti DiCtionissa. Projektin tavoitteena on parantaa rakentamisen tuottavuutta digitalisoimalla työnkulkua koko rakennusprosessissa.

Tutkimushankkeessa kehitetään ja testataan käytännössä erilaisia malleja, prosesseja ja tekniikkaa, joilla työmaan tuottavuutta ja toimitusketjun hallintaa voidaan parantaa. Tavoitteena on löytää ratkaisu reaaliaikaiselle tiedonhallinnalle niin, että jokaisella projektin osapuolella ja työntekijöillä on täsmällinen tieto jo suoritetuista, meneillään olevista ja tulevista työvaiheista.

Huomenna rakennamme tuottavammin kuin tänään!

 

Joulupyhät tulevat, oletko valmis?

Joulupyhät osuvat tänäkin vuonna arkipäiville ja antavat mahdollisuuden hengähdystaukoon. Myös Parmalla nämä lepohetket hyödynnetään, joten joulunaikaan osuvat betonielementtien toimitukset on syytä varmistaa hyvissä ajoin.

Lue lisää

 

Laatua ja tuottavuutta Parman suunnittelulla

Aurinkolahteen rakennettavan asuinkerrostalo Baristan betonielementtien toimitukseen sisältyy Parman oma suunnittelu. Tilaajalle koituvat hyödyt näkyvät työmaalla, kun laatu ja työn tuottavuus paranevat.

Lue lisää

 

Kolmen miljoonan kilon pyykkikone Ouluun

Oulun uudessa keskuspesulassa pestään vuosittain huikea määrä pyykkiä. Parman tytäryhtiö Rajavillen betonielementtitoimitukset ovat sujuneet mallikkaasti kireästä rakennusaikataulusta ja talvisista olosuhteista huolimatta.

Lue lisää

 

Puskás Arena avasi ovensa

Parman sisaryhtiö Consolis ASAn toimittama uusi 68 000 katsojan jalkapallostadion on hyvä esimerkki urheilurakentamisen osaamisestamme. Milloin mahtavat EM-kisalipun lunastaneet huuhkajat lentää Budapestiin pelaamaan?

Katso video