Consolis Rajaville toimittaa Oulun keskuspesulan betonielementit

Consolis Rajaville toimittaa Oulun keskuspesulan betonielementit

Pohjois-Suomen suurimman pesulan betonielementtien asennukset ovat valmistumassa Oulun Ruskoon joulukuun alussa. Rakennus lämmitetään ja jäähdytetään maalämmöllä ja siinä pestään vuosittain yli kolme miljoonaa kiloa pyykkiä. Parman tytäryhtiö Rajaville toimittaa kohteen kaikki betonielementit avaimet käteen –periaatteella.

Uusi keskuspesula otetaan käyttöön alkuvuodesta 2021 ja se korvaa Oulun Kontinkankaalla lähes 30 vuotta toimineen vanhan pesulan, joka puretaan uudisrakentamisen tieltä. Consolis Rajavillen toimituskokonaisuuteen sisältyi myös betonielementtien suunnittelu ja asennus.

”Kohteen toteutusaikataulu on kireä ja siksi toteutusmuotona elementtivaihtoehto oli looginen. Yhteistyössä Rajavillen kanssa kohteeseen ideoitiin kustannustehokas runkoratkaisu ja P1-luokan kattorakenne pitkiä TEK-laattoja hyödyntäen”, kertoo toimitusjohtaja Alpo Hietala Suunnittelutoimisto Hietala Oy:sta.

”Rakentaminen on edennyt suunnitelmien mukaisesti haasteellisista olosuhteista huolimatta. Ajankohtaan nähden poikkeuksellisissa talviolosuhteissa elementtiasennukset ovat toteutuneet täsmällisesti”, Hietala jatkaa.

”Kokonaisaikataulussa pysymisen kannalta on tärkeää, että pääsemme sisätöihin ennen ydintalven tuloa. Rajavillen kanssa yhteistyö on ollut sujuvaa, kun tehdas on lähellä ja asioita on käsitelty kasvotusten päivittäin”, Hietala kiittelee.

 

Lisätietoja:

Mikko Pulli, myyntipäällikkö, Rajaville Oy
puh. 020 793 5808
mikko.pulli@consolis.com

Alpo Hietala, toimitusjohtaja, Suunnittelutoimisto Hietala Oy
Puh. 044 068 2661
alpo.hietala@hietalaoy.fi