PARMAinfo 10/2021: Betonikapina tukki liikenteen Seis CO2! -tapahtumassa

PARMAinfo 10/2021: Betonikapina tukki liikenteen Seis CO2! -tapahtumassa

Pääkirjoitus: Energiasyöpöt kuriin ensi viikolla

Ensi viikolla vietetään jälleen valtakunnallista energiansäästöviikkoa. Viikon tarkoituksena on kiinnittää huomiota siihen, kuinka energiaa järkevästi käyttämällä hillitsemme ilmastonmuutosta ja vähennämme muita ympäristövaikutuksia.

PARMA Concrete Care -vastuullisuusohjelmamme mukaisesti sitoudumme vähentämään päästöjämme viisi prosenttia vuosittain ja tavoitteena on puolittaa ne vuoteen 2035 mennessä. Yhtenä tärkeänä tekijänä tässä työssä on omassa tuotannossamme ja toimipaikoillamme käytettävän energian säästäminen.

Tulevalla viikolla nostamme jokaisella toimipaikalla puheenaiheeksi energiankäytön sekä lukuisat keinot vähentää energiankulutusta ja kiinnittää huomiota mahdollisiin energiavuotoihin.

Parma on tehnyt johdonmukaista työtä energiankäytön tehostamiseksi ja on ollut mukana kansallisessa energiatehokkuussopimuksessa jo vuodesta 2016 lähtien. Energiateoistamme mainittakoon siirtyminen ympäristöystävällisiin energiamuotoihin kiinteistöjen lämmityksessä ja vaikkapa tehtaiden valaistusten vaihtaminen LED-valoihin. Toimisto- ja tuotantotilojen sekä itse tuotannon energiankulutusta tarkkaillaan ja analysoidaan jatkuvasti tarkemmalla sihdillä.

Käytännön ohjurinamme toimii ISO 50001 -standardin mukainen energianhallintajärjestelmä, jota täydentää sopimuskauden 2017–2025 energiatehokkuussopimus. Parannustoimiamme luotsaa Enerkey Oy:n energiapäällikköpalvelu, jonka avulla saamme entistä yksilöidympää tietoa energiankäytöstä ja säästöpotentiaalista.

Viimeinen sammuttaa valot!

 

Seis CO2! -uusintalähetys katsottavissa

Yhteistyössä Rakennuslehden kanssa järjestämämme Seis CO2! -webinaari sai linjat kuumiksi ja tukki verkkoliikenteen torstaina 30.9.2021. Tekniikka ei kuitenkaan pettänyt ja kaikki vähähiilisestä betonirakentamisesta kiinnostuneet pääsivät osallistumaan tapahtumaan.

Tilaisuus saatiin vietyä läpi rauhallisesti, eikä virkavallan tarvinnut puuttua järjestelyihin. Uusintalähetys on nyt katsottavissa ja asiantuntijoidemme esitykset ovat ladattavissa käyttöösi. Katso, niin tiedät, millaisia keinoja voimme tarjota Elokapina-liikkeenkin kaipaamiin nopeisiin päästöjen vähennystoimiin jo tänään!

Lue lisää

Nyt myös rungot vähähiilisinä

Parman vähähiilisten tuotteiden valikoima laajeni ja kattaa nyt myös runkotuotteet. Täysimittainen PARMA GreenTM -teknologiaan perustuvien vähähiilisten tuotteiden hyödyntäminen pudottaa rakennuksen rungon päästöjä yli kolmanneksella.

Lue lisää

Turvallisuussertifikaatti täydentää ”värisuoran”

Inspecta Sertifiointi Oy on myöntänyt Consolis Parmalle (Parma Oy) ISO 45001:2018 -turvallisuussertifikaatin. Tämä on osoitus siitä, että työterveys- ja työturvallisuuskysymykset ovat tärkeä osa organisaation johtamisjärjestelmää.

Lue lisää

Paikallisesti ja asiakasta ajatellen

”Tulevaisuuden tukijalkojamme ovat vahvat paikalliset asiakassuhteet, hyvä johtaminen ja prosessiosaaminen, osaavat tiimit sekä määrätietoinen panostus ympäristöasioihin”, kirjoittaa liiketoiminnan kehitysjohtaja Timo Tyynelä.

Lue lisää