PARMAinfo 9/2023: Kotkan elementtitehdas teki turvallisuushattutempun!

PARMAinfo 9/2023: Kotkan elementtitehdas teki turvallisuushattutempun!

Pääkirjoitus: Turvallisuus ensin – Älä kävele ohi

Elokuussa sattuneet todella vakavat vaaratilanteet eivät voineet olla herättämättä ajatuksia rakennusalan turvallisuudesta. Turussa kokonainen seinäelementti putosi kadulle keskellä kirkasta päivää murskaten alla ajaneen kuorma-auton lavan. Kittilässä Lapin poliisilaitos pysäytti raskaan ajoneuvoyhdistelmän, joka oli kallellaan virheellisen kuorman kiinnityksen takia. Henkilövahingoilta vältyttiin kuin ihmeen kaupalla.

Molemmat esimerkit muistuttavat hyvin siitä, kuinka vaarallisia raskaiden betonielementtien valmistuksessa, käsittelyssä ja kuljetuksissa tapahtuvat vahingot voivat olla. Turvallisuuden on oltava ykkösprioriteetti kaikille alan toimijoille ja sen on oltava sitä 24/7.

Consoliksen jokavuotisella turvallisuusviikolla syyskuussa tuotanto keskeytetään yhden päivän ajaksi kaikilla konsernin tehtailla. Tämä tarkoittaa lähes kymmenen tuhannen henkilön pysähtymistä turvallisuusasioiden äärelle yhden työpäivän ajaksi. Konsernin tavoitteena on saavuttaa Nolla Tapaturmaa -kulttuuri ja turvallisuusviikon teemana on tänä vuonna ”Don’t walk by” – Älä kävele ohi.

Kittilässä tätä Consoliksen teemaa noudatti poliisi, joka keskeytti vaarallisen kuljetuksen etenemisen ennen kuin vahinkoa ehti sattua. Kenties joku tiellä liikkujista oli tehnyt asiasta virkavallalle ilmoituksen. Aitoa välittämistä ja parasta ennaltaehkäisevää turvallisuustyötä on tämän kaltainen puuttuminen, ohi kävelemättä.

Pysähdy ja puutu – osoita, että välität!

Kotkan elementtitehdas on jälleen Suomen turvallisin

Consolis Parman vahva panostus työturvallisuuteen tuottaa näkyviä tuloksia. Yhtiön Kotkan tehdas voitti betoniteollisuuden vuoden 2022 työturvallisuuskilpailun elementtitehtaat-sarjan. Saavutus on Kotkan tehtaalle jo kolmas, sillä yksikkö on vienyt kärkipaikan jo kahdesti aikaisemmin.

Lue lisää

Oulun poliisiaseman ja vankilan elementit Consolis Parmalta

Senaatti-kiinteistöjen rakennuttama kokonaisuus on ensimmäinen Suomessa samalle tontille rakennettava poliisin ja vankilan yhteishanke. Rakennustyöt ovat käynnissä ja ne valmistuvat kokonaisuudessaan syksyllä 2025. Kohteen rakennustöistä vastaa SRV.

Lue lisää

Tampereella kierrätetään kokonaisia betonielementtejä

Kansainvälinen ReCreate-tutkimushanke on siirtynyt betonielementtien irrotusvaiheeseen Tampereella. Ehjinä uudelleenkäyttöä varten irrotetut betonikerrostalon elementit siirretään tehdaskunnostukseen Parman elementtitehtaalle Kangasalle.

Lue lisää