Hattutemppu! Kotkan elementtitehdas on jälleen Suomen turvallisin

Hattutemppu! Kotkan elementtitehdas on jälleen Suomen turvallisin

Consolis Parman vahva panostus työturvallisuuteen tuottaa näkyviä tuloksia. Yhtiön Kotkan tehdas on voittanut betoniteollisuuden vuoden 2022 työturvallisuuskilpailun elementtitehtaat -sarjan. Saavutus on Kotkan tehtaalle jo kolmas, sillä yksikkö on vienyt kärkipaikan jo kahdesti aikaisemmin vuosina 2011 ja 2019.

Consolis Parman betonielementtitehtaat menestyivät jo vuodesta 2009 alkaen järjestetyssä betoniteollisuuden turvallisuuskilpailussa jälleen erinomaisesti. Kilpailun elementtitehtaat -sarjaan osallistui 39 tehdasta 11 eri yrityksestä. Kotkan tehtaan menestystä siivittivät yhtiön kolme muuta kärkikymmenikköön mahtunutta tehdasta.

“Olemme olleet vuosittaisessa toimialan turvallisuuskilpailussa mukana alusta alkaen ja kisa edistää hyvässä hengessä työturvallisuuden parantamiseksi tehtävää työtä. Perimmäinen tavoitteemme on, että kukaan ei vahingoittuisi meillä töitä tehdessään. Betoniteollisuuden yritysten ja tehtaiden välinen kilpailu tuo läpinäkyvyyttä toimintaan ja voimme oppia toisiltamme hyviä käytäntöjä”, sanoo turvallisuuspäällikkö Anna Laksio Consolis Parmalta.

”Olemme tehneet turvallisuusasioita näkyviksi monilla eri tavoilla ja teemoittamalla asioita haemme uutta lähestymistapaa turvallisuuden jatkuvaan kehittämiseen. Tänä vuonna painotamme puuttumista teemalla ”don’t walk by”. Tällainen ennakointi ja aito työkaverista välittäminen on parasta mahdollista turvallisuustyötä”, Laksio painottaa.

”Turvallisuuden kehittäminen on pitkäjänteistä tekemistä ja henkilöstön sitoutuminen turvallisuustyöhön on ehdottoman tärkeää. Kolme voittoa turvallisuuskilpailussa on hieno osoitus tästä pitkäjänteisyydestä ja kiitos saavutuksesta kuuluu koko Kotkan tehtaan väelle. Jatketaan yhdessä ja herkeämättä valppaina hyvää turvallisuustyötä”, iloitsee Kotkan yksikön tehdaspäällikkö Saila Janhunen.

Turvallisuus on tärkeä osa PARMA Concrete CareTM -vastuullisuusohjelmaa. Yhtiön tavoitteena on saavuttaa Nolla tapaturmaa -kulttuuri.

Mikä työturvallisuuskilpailu?

Betoniteollisuuden valtakunnallinen työturvallisuuskilpailu on järjestetty vuodesta 2009 alkaen. Vuoden 2022 kisassa oli mukana kaikkiaan 50 tuotantolaitosta kolmessa eri sarjassa.

Lue lisää Betoniteollisuuden työturvallisuuskilpailusta

 

Lisätietoja:

Anna Laksio, turvallisuuspäällikkö, Consolis Parma
Puh. 050 545 0260
anna.laksio@consolis.com

Saila Janhunen, tehdaspäällikkö, Consolis Parma
Puh. 040 637 3659
saila.janhunen@consolis.com