PARMAinfo 5/2024: Logistiikkakeskuksessa 150 000 kilon päästövähennys Tampereella

PARMAinfo 5/2024: Logistiikkakeskuksessa 150 000 kilon päästövähennys Tampereella

Pääkirjoitus: Kalasääksi Vesku kirkuu asuntopulapeikkoa

Tuhannet suomalaiset seurasivat uutisissa ja sosiaalisessa mediassa kalasääksi Veskun kevätmuuttoa Ranskan Korsikalta Kainuun Paltamoon. Matkan aikana Venäjän gps-häirintä katkaisi yhteyden Veskun sijaintiin, ja muuttoa seuranneet fanit pidättelivät hengitystään. Matka päättyi kuitenkin onnellisesti, kun Veskun paluulento laskeutui huhtikuun lopussa kotipesällä odottaneen Piritta-puolison iloksi.

Myös yhä useampi meistä muuttaa, mutta suuntana ovat kaupungit. Kaupunkien kasvu on vääjäämätöntä ja esimerkiksi Helsingin väkiluku kasvaa noin kymmenellä tuhannella ihmisellä vuosittain sisäisen muuttoliikkeen ja maahanmuuton takia.

Asuntoja kasvukeskuksiin muuttajille ei tällä hetkellä kuitenkaan rakenneta käytännössä lainkaan. Esimerkiksi Savon Sanomat kertoi hiljattain, että Kuopion kaupunki oli saanut ensimmäisen kerrostalon rakennuslupahakemuksen yhdeksään kuukauteen. On sanomattakin selvää, että kasvuseuduilla on muutaman vuoden kuluttua huutava pula asunnoista. Pitkäksi venyvä asuntotuotantovaje johtaa asuntojen hintojen nousuun, kun kysynnän elpyessä tarjontaa ei ole riittävästi.

Kevätaurinko tuo muuttolintujen mukana uutta virkeyttä ihmismieliin. Yhä korkeammalta paistava aurinko tuonee helpotusta myös muuttomatkaa valmistelevien ihmisten ja perheiden talouteen, sillä Euroopan keskuspankin uskotaan aloittavan maltilliset koronlaskut kesäkuussa. Uskokaamme siihen, että kuluttajien luottamuksen vahvistuminen palauttaa rohkeuden lähteä muuttomatkalle ja uuden pesän hankintaan.

Onnea pesintään Vesku, Piritta ja suomalaiset!

 

Logicenters logistiikkakeskus syntyy vähäpäästöisesti Tampereelle

Logicenters rakentaa lähes 30 000 neliömetrin kokoisen logistiikkakeskuksen Tampereelle. Parman vähähiilisiä tuotteita käyttämällä kohteen rakennusvaiheen materiaaliperäiset hiilidioksidipäästöt pienenevät yli 150 000 kg. Tilaaja on kohteen rakentamisesta vastaava Teräselementti Oy.

Lue lisää

Kuurous ei ole este yhteistyölle

Kuurojen palvelusäätiö on tehnyt yhteistyötä Parman kanssa jo lähes kymmenen vuotta Nurmijärven seinäelementtitehtaalla. Sähkö- ja pienosien tilaus- ja hyllytyspalvelua hoitavat työkeskus Sampolan ammattilaiset avaimet käteen -periaatteella.

Lue lisää

Betonipuisto lokakuussa 2024

Betonipuisto on betoni- ja rakennustoimialalla vaikuttavien 17 organisaation yhteisosasto FinnBuild-messuilla 8.–10.10.2024. Parma on tällä kertaa tapahtumassa mukana yhteisosastolla Lammin Betonin kanssa PARMArappausblock -tuotteellaan.

Lue lisää