Yhteistyö kuurojen palvelusäätiön kanssa sujuvoittaa tuotantoa

Yhteistyö kuurojen palvelusäätiön kanssa sujuvoittaa tuotantoa

Kuurojen palvelusäätiö on tehnyt yhteistyötä Consolis Parman kanssa jo lähes kymmenen vuotta. Säätiön alaisuudessa toimivan työkeskus Sampolan työntekijät ovat tuttu näky Parman Nurmijärven seinäelementtitehtaalla. Sähkö- ja pienosien tilaus- ja hyllytyspalvelu toimii tehtaalla avaimet käteen -periaatteella.

Täsmälliset tuotetoimitukset ovat perusedellytys sujuvalle rakentamiselle työmailla. Betonielementtien valmistuksen näkökulmasta tämä tarkoittaa materiaalien ja tarvikkeiden häiriötöntä virtaa tuotannossa.

”Olemme tehneet yhteistyötä Kuurojen palvelusäätiön ja työkeskus Sampolan kanssa jo vuodesta 2015 lähtien. Palvelu käsittää sähkö- ja pientarvikkeiden viikoittaisen inventoinnin, tilaukset, hyllytyksen ja pakkausroskien siivouksen”, kertoo Parman Nurmijärven seinäelementtitehtaan tehdaspäällikkö Jarno Suodenjoki.

”On hienoa, että yritykset kantavat tällä tavalla yhteiskuntavastuutaan. Kuurojen ammattityöntekijöiden työllistyminen ei ole lainkaan itsestäänselvyys, etenkään tällaisessa vaikeassa taloustilanteessa”, sanoo vastaava työvalmentaja Kimmo Uschanoff Kuurojen palvelusäätiöstä.

”Viittomakieltä ei tarvitse osata, sillä kuuro henkilö osaa taitavasti lukea huulilta rauhallista puhetta. Tärkeiden ja työturvallisuuteen liittyvien asioiden kommunikointi on syytä varmistaa kirjoittamalla asia kännykän näytölle tai paperille”, Uschanoff jatkaa.

”Työ on mielenkiintoista ja tehtaalla on aina mukava käydä. Viikoittaiset käynnit tehtaalla ovat tervetullutta vaihtelua palvelukeskuksen muihin tehtäviin. Joskus kuulon puuttuminen voi aiheuttaa hämmennystä, mutta tutuksi tulleet henkilöt tietävät mistä on kysymys ja yhteistyö toimii mutkattomasti”, sanoo hyllytystehtäviä Parmalla tekevä palveluedustaja Jukka-Pekka Varis.

Lue lisää Palvelukeskus Sampolasta täältä.

 

Lisätietoja:

Jarno Suodenjoki, tehdaspäällikkö, Consolis Parma
puh. 040 844 2285
jarno.suodenjoki@consolis.com

Kimmo Uschanoff, vastaava työvalmentaja, Työkeskus Sampola
puh. 050 375 0051
kimmo.uschanoff@kpsaatio.fi