Logicenters leikkaa päästöjä Parman vähähiilisillä tuotteilla Tampereella

Logicenters leikkaa päästöjä Parman vähähiilisillä tuotteilla Tampereella

Logicenters rakentaa lähes 30 000 neliömetrin kokoisen logistiikkakeskuksen Tampereelle. Parman vähähiilisiä tuotteita käyttämällä kohteen rakennusvaiheen materiaaliperäiset hiilidioksidipäästöt pienenevät yli 150 000 kg. Tilaaja on kohteen runkotoimittajana toimiva Teräselementti Oy.

Logistiikkakiinteistötoimija Logicenters rakentaa Tampereen Hervantaan hyvien kulkuyhteyksien äärelle uuden modernin logistiikkakiinteistön yhtiön kestävän kehityksen tavoitteiden mukaisesti. Parma toimittaa kohteen ontelolaatat, pilarielementit ja sokkelielementit.

”Logicenters on asettanut korkeat vaatimukset energiatehokkuudelle ja vähäpäästöisyydelle logistiikkarakentamisessa. Kyky vähähiilisten elementtien valmistamiseen oli ratkaiseva tekijä betonielementtien toimittajavalinnassa tässä kohteessa”, kertoo halli- ja teräsrakentamisesta vastaava yksikönjohtaja Mikael Rinne Teräselementti Oy:sta.

”Rakenneratkaisut perustuvat toimestamme tehtyihin rakennesuunnitelmiin, mutta jokaisen tuotteen osalta on toteutustapa valittu Parman tarjoamien vähäpäästöisten vaihtoehtojen pohjalta”, Rinne jatkaa.

”Kohteen toteutusaikataulu on nopea ja luotamme vahvasti Parman toimituskykyyn tällaisessa suuressa projektissa. Lisäksi annamme arvoa myös sille, että tuotteet valmistetaan lähellä työmaata”, Rinne päättää.

Modernia varastointia ja hyvät kulkuyhteydet

Logistiikkakeskuksen rakentamisessa huomioidaan Logicentersin kestävän kehityksen profiilin mukaisesti modernin, vastuullisen logistiikkarakennuksen energiatehokkuus ja hiilidioksidipäästöt. Varsinaisen rakentamisvaiheen päästöjen leikkaamisen lisäksi myös käyttövaiheen ympäristöystävällisyyteen on kiinnitetty erityistä huomiota.

”Rakennuksen katolle asennetaan aurinkopaneelit ja kohteen lämmitys tapahtuu maalämmöllä. Lisäksi kohteelle tavoitellaan BREEAM Excellent-tason ympäristösertifikaattia”, sanoo kaupallinen johtaja Jarkko Äikää Logicenters Finlandilta.

”Logistiikkarakennuksen keskeinen sijainti aivan Tampereen kupeessa helpottaa toimivaa logistiikkaa, pienentää kuljetuksen päästöjä ja sujuvoittaa työmatkaliikennettä”, Äikää jatkaa.

Kohteen elementtitoimitukset ovat juuri alkamassa ja ne valmistuvat alkusyksyllä 2024. Logistiikkarakennus on tarkoitus ottaa käyttöön alkuvuodesta 2025.

 

Lisätietoja:

Juhani Toivonen, myyntipäällikkö, Consolis Parma
puh. 040 564 7723
juhani.toivonen@consolis.com

Mikael Rinne, yksikönjohtaja, Teräselementti Oy
puh. 040 5398 057
mikael.rinne@teraselementti.fi

Jarkko Äikää, kaupallinen johtaja, Logicenters Finland
puh. 040 560 8067
jarkko.aikaa@logicenters.com