PARMAinfo 4/2021: PARMA Concrete Care – ilmastotekoja ei tehdä hokkus pokkus -keinoilla

PARMAinfo 4/2021: PARMA Concrete Care – ilmastotekoja ei tehdä hokkus pokkus -keinoilla

Pääkirjoitus: Solunsalpaajia ilmastonmuutokseen

Solunsalpaajat tunnetaan syövän tehokkaana hoitomuotona. Riittävän aikaisessa vaiheessa aloitettuna solunsalpaajahoito tuhoaa syöpäkasvaimia, hidastaa sairauden etenemistä ja lieventää potilaan oireita. Parhaimmassa tapauksessa hoito voi parantaa potilaan.

Kiihtyvä ilmastonmuutos on aikamme suurin ja vakavin sairaus. Ja potilas on rakas planeettamme. Vielä ei ole liian myöhäistä toimia, mutta todelliset päästöjä leikkaavat ”ilmastonmuutoksen solunsalpaajahoidot” ovat nyt kiireellisiä. Vain kaikki rajat ylittävällä yhteistyöllä voimme hidastaa ilmastonmuutoksen vauhtia.

Rakentamisen ja rakennetun ympäristön rooli ilmastonmuutoksen torjunnassa on merkittävä. Rakennusteollisuuden laatiman vähähiilinen rakennusteollisuus 2035 -tiekartan mukaan rakennetun ympäristön osuus Suomen kokonaispäästöistä on noin kolmannes rakennusten koko elinkaari huomioiden.

Talonrakentamisen materiaalien osuus Suomen kokonaispäästöistä on kolmen prosentin luokkaa. Tämän rakentamisen toteutusvaiheen päästöjen vähentämiseen tähtää myös PARMA Concrete CareTM -vastuullisuusohjelmamme ympäristöä koskeva osuus. Elinkaariviisas ja kestävä rakentaminen vaatii konkreettisia tekoja, joilla pienennämme ”päästöpesäkkeitä” kattavasti koko rakentamisen arvoketjussa.

Huolehditaan planeetastamme yhteispelillä!

Vastuullisuusohjelma PARMA Concrete CareTM

Consolis Parman kestävän kehityksen strategia tähtää elinkaariviisaaseen ja vastuulliseen rakentamiseen. Sen kulmakivinä ovat huolenpito ihmisistä, taloudesta ja ympäristöstä. Konkreettisista tavoitteista, toimenpiteistä ja tuloksista kertova vastuullisuusohjelma kantaa betoninvarmasti parempaan huomiseen nimellä PARMA Concrete CareTM.

Lue lisää

Johtoryhmä uusiutuu

Consolis Parman uusi strategia kiteytyy jatkuvaan parantamiseen, aitoihin kumppanuuksiin, vastuullisuuteen ja henkilöstöstä huolehtimiseen. Yhtiön johtoryhmässä aloitti jo kolmas uusi kasvo vuoden sisällä, kun Leila Slotte-Palmula otti vastaan henkilöstöjohtajan tehtävän.

Lue lisää

Korona jakoi turvallisuuspäivän neljään osaan

Turvallisuus on meille ykkösasia. Kenenkään ei pitäisi satuttaa itseään työssä ja tavoitteemme on saavuttaa Nolla tapaturmaa -kulttuuri. Perinteinen turvallisuusviikko toteutetaan koronaviruspandemian takia tänä vuonna poikkeusjärjestelyin.

Lue lisää

Optimismi rakentamisessa kasvaa

Rakennusteollisuuden suhdannekatsaus: Koronakriisin vaikutukset rakennustuotantoon ovat jääneet toistaiseksi pieniksi. Asuntorakentamisessa on edelleen hyvä vire ja teollisuuden investoinnit sysäävät hankkeita liikkeelle.

Lue lisää