PARMAinfo 2/2022: Valut käyntiin uusiutuneella Kangasalan tehtaalla

PARMAinfo 2/2022: Valut käyntiin uusiutuneella Kangasalan tehtaalla

Pääkirjoitus: Omikronin aiheuttama ”e-migreeni” jää lyhytaikaiseksi

Viime viikolla julkaistut pankkien talousennusteet lupaavat Suomen taloudelle ja rakentamiselle edelleen varsin hyvää vuotta. Koronavirustaudin omikronmuunnoksen taloudelle aiheuttama päänsärky on jäämässä lyhytaikaiseksi. Alkuvuoden haasteista huolimatta esimerkiksi Nordea ja Handelsbanken ennustavat BKT:n kasvavan tänä vuonna tasan kolme prosenttia. Kasvun ennustetaan tasaantuvan vuosina 2023–2024.

Asuinrakentamisen vahva vauhti ja vireä asuntokauppa pandemia-aikana on yllättänyt rakentajat positiivisesti ja rakenteilla on ennätysmäärä uusia asuntoja. Viimeisen vuoden aikana on aloitettu lähes 50 000 uuden asunnon rakentaminen. Inflaatio näkyy kuluttajahinnoissa ja korkojen nousu siintää jo horisontissa, mutta hyvä työllisyystilanne tukee vahvan asuntomarkkinan jatkumista toistaiseksi.

Toimitilarakentamisen osalta teollisuuden kapasiteetin käyttöaste on korkealla tasolla, mikä luo mahdollisuuksia odotetulle investointipyrähdykselle. Lisäksi yritykset itse ovat arvioineet tarpeita investointihanan avaamiselle. Investointien käynnistymisestä antaa viitteitä myös Parman uusien toimitilahankkeiden betonielementtien tilaukset, jotka nousivat vuosituhannen ennätyslukemiin vuoden 2021 viimeisellä kvartaalilla.

Ellemme varmuudella tiedä. kuinka kauan tautipirulainen on vielä keskuudessamme, olettakaamme, että olemme voiton puolella. Ellemme varmuudella tiedä, kuinka paljon tulevaisuudessa rakennetaan, olettakaamme, että työmaat käyvät lähivuosina hyvillä kierroksilla.

Katse eteen ja suupielet ylöspäin!

 

Kangasalla tuoksuu taas betoni

Kangasalan tehtaalla tuoksuu taas betoni, kun ensimmäiset elementit valettiin tammikuun lopulla ja toimitukset tehtaalta alkavat helmikuussa. Tehtaan käynnistyminen lyhentää korkeasuhdanteessa pitkäksi venyneitä seinäelementtien toimitusaikoja. Lisäksi tehtaalla on täysi valmius vastata vähähiilisten rakennustuotteiden lähivuosina kasvavaan kysyntään.

Lue lisää

Vastaathan NPS-kyselyymme

Asiakaspalaute on tärkeä toimintamme mittari ja kehityskatalysaattori. Jatkuvan asiakaspalautteen lisäksi olemme ottaneet käyttöön säännölliset NPS-kyselyt. Kiitämme jo etukäteen asiakkaitamme saamastamme palautteesta!

Lue lisää

Automatisaatio antaa voimia

Rakentamisen tuottavuutta voidaan parantaa digitalisaation keinoin sekä lisäämällä rakennusosien esivalmistusta tai nostamalla niiden jalostusastetta. Tehtailla automatisaatiolla parannetaan myös työntekijöiden jaksamista.

Lue lisää

Arktinen luonto kiittää

WWF Suomen kampanjalla kerättiin jouluna varoja arktisen luonnon suojeluun. Lahjoittajina oli lähes sata suomalaista yritystä. PARMA Concrete CareTM -vastuullisuusohjelmamme puitteissa lahjavalinta oli tänä vuonna helppo.

Lue lisää