Valut käynnistyivät Kangasalla – valmiudet vähähiiliseen tuotantoon luotu

Valut käynnistyivät Kangasalla – valmiudet vähähiiliseen tuotantoon luotu

Consolis Parman Kangasalan tehtaan uudelleen käynnistäminen on edennyt suunnitelmien mukaisesti. Ensimmäiset seinäelementit valettiin tammikuun lopulla ja toimitukset tehtaalta alkavat helmikuussa. Tehtaan käynnistyminen lyhentää korkeasuhdanteessa pitkäksi venyneitä toimitusaikoja. Lisäksi tehtaalla on täysi valmius vastata vähähiilisten rakennustuotteiden lähivuosina kasvavaan kysyntään.

Consolis Parman Kangasalan tehdas on erikoistunut julkisivu- ja seinäelementtien valmistukseen. Sijaintinsa puolesta tehdas palvelee erityisesti pääkaupunkiseudun, Turun ja Tampereen alueen tarpeita.

”Kaupungistuminen ja talouskasvu vauhdittavat rakentamista ja betonielementtien kysyntää Etelä-Suomen kasvukolmiossa. Betoni on raskas materiaali ja Kangasalta on toimivat tieyhteydet sujuvien toimitusten varmistamiseksi tälle markkina-alueelle. Lyhyemmät kuljetusetäisyydet pienentävät myös liikenteen hiilidioksidipäästöjä merkittävästi”, sanoo uuden Kangasalan tehtaan tehdaspäällikkö Jarno Käyhty Consolis Parmalta.

”Tehtaan erikoistuminen sekä tuotantomenetelmien jatkuva kehittäminen ja digitaaliset ratkaisut takaavat valmistuksen tehokkuuden, toimitusvarmuuden ja tuotteiden laadun. Uudelleen suunniteltu prosessilogistiikka parantaa työturvallisuutta ja lyhentää läpimenoaikoja, mikä tarkoittaa entistä lyhyempiä toimitusaikoja asiakkaillemme. Lisäksi elementtien jalostusarvoa nostamalla voimme tarjota entistä valmiimpia ratkaisuja ja näin tehostaa rakentamista työmailla”, Käyhty jatkaa.

”Olemme myös varautuneet vähähiilisen rakentamisen ja hiilipihien tuotteiden kysynnän kasvuun lähivuosina. Kangasalan tehtaan valmistuslinja mahdollistaa vähähiilisten seinäelementtien valmistamisen tehokkaasti ilman prosessihäiriöitä”, Käyhty päättää.

Kangasalan tehdas työllistää jo avautuessaan lähes 30 henkilöä ja täydessä tuotantovalmiudessa henkilömäärä nousee lähes sataan. Lisäksi tehtaan käynnistäminen työllistää lukuisia henkilöitä alueen kumppaniyrityksissä.

Lue aikaisemmin julkaistu uutisemme Kangasalan tehtaan avaamisesta täältä.

Lue lisää Parman vähähiilisistä tuotteista ja PARMA GreenTM teknologiasta täältä.

 

Lisätietoja:

Jarno Käyhty, tehdaspäällikkö, Consolis Parma
puh. 040 834 0974
jarno.kayhty@consolis.com
Myynti: Ota yhteyttä