Consolis Parma panostaa vähähiiliseen valmistukseen ja avaa Kangasalan tehtaan

Consolis Parma panostaa vähähiiliseen valmistukseen ja avaa Kangasalan tehtaan

Suomen johtava betonielementtien valmistaja Consolis Parma avaa uudelleen Kangasalan tehtaansa. Kaksi vuotta suljettuna olleen tehtaan avaaminen perustuu vähähiilisten tuotteiden tehokkaan valmistuksen mahdollistavaan tehtaan logistiikkaan ja seinäelementtien kysynnän kasvuun päämarkkina-alueilla. Tehtaan on määrä käynnistyä jo helmikuussa 2022.

Consolis Parman julkisivu- ja seinäelementtejä valmistava tehdas valmistui Kangasalle vuonna 1991. Tehtaalla on vuosien saatossa valmistettu lähes kolme miljoonaa neliömetriä erilaisia seinätuotteita pääasiassa asuinrakentamisen tarpeisiin. Korkeatasoisesta julkisivuosaamisestaan tunnettu tehdas avaa ovensa helmikuussa 2022 ja käynnistyy uudelleen.

”Suomalaista yhteiskuntaa nopeasti muokkaava kaupungistuminen ja koko rakentamisen maailmaa koskevat ilmastonmuutoksen haasteet ovat aikamme suurimpia muutosajureita. Haluamme vastata seinäelementtien ja vähähiilisten tuotteiden kasvavaan kysyntään erityisesti pääkaupunkiseudun, Turun ja Tampereen kasvukolmiossa. Kangasalan tehtaan sijainti tukee tätä tavoitetta erinomaisesti”, sanoo Consolis Parman toimitusjohtaja Hannu Tuukkala.

”Olemme tehneet määrätietoista työtä vähähiilisen rakentamisen edistämiseksi ja vastuullisuusohjelmamme keskiössä on rakennusprosessin tuotesidonnaisten päästöjen vähentäminen. Kangasalan tehtaan tuotannon logistiikka tukee vähähiilisten tuotteidemme tehokasta valmistamista kuljetusetäisyydet optimoiden”, Tuukkala jatkaa.

”Tehtaan avaaminen lisää seinäkapasiteettiamme merkittävästi ja tekee meistä selkeästi johtavan valmistajan myös seinätuotteissa. Lupaamamme toimitusvarmuuden ja laadun takaamiseksi uskomme myös, että voimme nopeammilla toimituksilla ja paremmalla palvelulla vahvistaa asiakassuhteitamme entisestään. Tällä toimenpiteellä on voimakas kasvustrategiaamme tukeva vaikutus”, Tuukkala päättää.

Kangasalan tehdas työllistää ensi vaiheessa noin 30 henkilöä ja täydessä tuotantovalmiudessa henkilömäärä nousee lähes sataan. Toimenpiteet työvoiman rekrytoimiseksi aloitetaan välittömästi.

Lue lisää PARMA Concrete CareTM vastuullisuusohjelmastamme ja PARMA GreenTM -teknologiaan perustuvista vähähiilisistä tuotteistamme.

 

Lisätietoja:

Hannu Tuukkala, toimitusjohtaja, Consolis Parma
puh. 050 598 9292
hannu.tuukkala@consolis.com