PARMAinfo 2/2018: Suomen pisimmälle valtatielle melukaiteet Parmalta

PARMAinfo 2/2018: Suomen pisimmälle valtatielle melukaiteet Parmalta

Pääkirjoitus: Ennakoimalla hallittuja toimituksia

Korkeasuhdanne tuo omat haasteensa materiaalitoimittajien kapasiteetinhallintaan. Tehtaiden kuormitus on tapissa ja aikataulumuutokset aiheuttavat kerrannaisvaikutuksia. Kevään toimitusten osalta onkin syytä tarkistaa tilanne, jotta toimitusviiveiltä vältyttäisiin.

Parman uusi projektinhallintamalli tuo skarppausta käynnissä olevien projektien aikataulujen hallintaan. Projektin kulkua seuraavissa ”pakkopisteissä” tarkistetaan tilanne ja varmistetaan sujuva eteneminen. Avainasemassa on kaikkien projektin osapuolten avoin ja ajantasainen viestintä.

Virstanpylväitä projektin edetessä ovat mm. urakkaneuvottelu, projektin aloituspalaveri, suunnittelun aloituspalaveri, tehdaskatselmus ja tuotannon aloituskatselmus. Parman myynnin ja projektinhallinan ammattilaiset huolehtivat, että nämä palaverit pidetään asianmukaisesti ja niissä käsitellään ennakoivasti projektin etenemisen kannalta kriittiset tekijät.

Myös asiakkaan aktiivisuus parantaa ennakointia. Tuotantosuunnitelmista viivästyvästä hankkeesta tulisi toimittaa tieto toimittajalle viipymättä. Näin tarpeettomasti varattu tuotantokapasiteetti voidaan vapauttaa. Viime tinkaan jäänyt viivästysilmoitus aiheuttaa tuotantovajauksen, kun tilalle ei saada muita töitä. Siirrot aiheuttavat myös tilanteita, joissa maksimikuorman päälle siirtyvään toimitukseen ei pystytä vastaamaan.

Ennaltaehkäisevä ennakointi on kaikkien etu!

Kahdeksan kilometriä melukaidetta nelostielle

Parman tytäryhtiö Rajaville toimittaa nelostien Oulun kohdan parannushankkeen uudet melukaide-elementit. Hankkeessa on peräti kahdeksan kilometriä vaativaa kuvioitua betonimelukaidetta.

Lue lisää

Parma kahmi betonialan pääpalkinnot

Kruunuvuorenrannan koonta-asema on Vuoden Betonirakenne 2017. Kohde palkittiin aikaisemmin myös Vuoden Betonijulkisivuna. Tuplamestaruus on Parmalle jo toinen viimeisen parinkymmenen vuoden sisällä.

Lue lisää

Esivalmistuksen hyödyt korostuvat talvirakentamisessa

Paukkupakkaset ja lumimyräkät aiheuttavat päänvaivaa työmailla, kun tulevia työvaiheita arvioidaan sääennusteiden valossa. Esivalmistuksen hyödyntäminen on talvirakentajan buranaa.

Lue lisää