8 kilometriä melukaiteita Suomen pisimmälle valtatielle Parmalta

8 kilometriä melukaiteita Suomen pisimmälle valtatielle Parmalta

Parma on solminut sopimuksen Valtatie 4:n Oulun kohdalla olevan parannushankkeen melukaide-elementtien toimituksesta. Tilaajana on parannushankkeen toteuttava Destia. Elementit valmistaa ja toimittaa Parman tytäryhtiö Rajavillen Oulun tehdas.

Kuva: Liikennevirasto

Poikkeuksellisen suuri melukaide-elementtitoimitus ei ole aivan tavallinen. Kaide-elementtien muoto on kuusimainen ja matalampien kaide-elementtien yläosassa on lasikaide.

”Melukaideratkaisu on tässä mittavassa hankkeessa sangen vaativa. Toimittajavalinnassa painoivat kustannustehokkuuden lisäksi toimitusvarmuus ja kokemus vaativampien betonituotteiden valmistuksesta”, sanoo projektijohtaja Risto Lippo Destiasta.

Parannushankkeeseen toimitetaan kaikkiaan yli 1000 erillistä melukaide-elementtiä. Elementtien toimitukset alkavat keväällä ja valmistuvat alkukesän 2019 aikana.
Sujuvampaa liikennettä Helsingistä Utsjoelle

Monille lapinkävijöille tuttu Vt 4 on Suomen pisin valtatie ja tärkeä osa Suomen arktista yhteyttä. Loppuvuodesta 2019 valmistuva Oulun kohdan parantaminen tuo merkittäviä parannuksia liikenteelle.

”Nelostie on tärkeä, ellei jopa tärkein, Etelä- ja Pohjois-Suomea yhdistävä väylä. Vilkkaasti liikennöidyn tien tulee pysyä käytettävänä koko parannushankkeen ajan, mikä tuo omat haasteensa projektin toteutukseen”, Lippo jatkaa.

Lue lisää Vt 4 Oulu–Kemi-hankkeesta.

Lisätietoja:

Antti Nieminen, myynti-insinööri, Parma Oy
puh. 020 577 5219
antti.nieminen@parma.fi

Risto Lippo, projektijohtaja, Destia Oy
puh. 040 583 6128
risto.lippo@destia.fi