Parmasta tuplamestari – Kruunuvuorenrannan koonta-asema on Vuoden Betonirakenne 2017!

Parmasta tuplamestari – Kruunuvuorenrannan koonta-asema on Vuoden Betonirakenne 2017!

Kruunuvuorenrannan imujätteen koonta-asema on voittanut Vuoden Betonirakenne 2017 -kilpailun. Palkinnon perusteena on taitava arkkitehti- ja rakennesuunnittelu sekä laadukas toteutus ja rakennuttaminen. Helsingissä sijaitseva rakennus voitti myös Vuoden 2017 Betonijulkisivu -arkkitehtuuripalkinnon viime vuoden lopulla. Kohteen julkisivuelementit on valmistettu Parman Kangasalan tehtaalla.

Betoniteollisuus ry:n järjestämässä kilpailussa oli mukana kuusitoista ehdokasta. Tuomariston perusteluissa voittajakohde on oivallinen esimerkki betonin käytöstä, jossa kokonaisuus sekä erityisesti julkisivujen veistoksellisuus ja vivahteikas värimaailma korostavat rakennusmateriaalin tarjoamia mahdollisuuksia.

”Suunnittelutehtävä oli huippukiinnostava, koska kyseessä on uusi ja erittäin tekninen rakennustyyppi vailla ennalta määriteltyjä ratkaisuja ja odotuksia ulkonäön suhteen. Rakennuspaikan jyrkkään kallioseinämään oli aikoinaan tehty mittava louhinta, jota rakennussuunnitelmalla pyrittiin eheyttämään”, kertoo arkkitehti Timo Kiukkola Arkkitehtuuritoimisto B & M Oy:sta.

”Samalla tavoiteltiin tilankäyttöratkaisua, joka minimoi tarvittavan uuden louhinnan. Reliefijulkisivuidean kehitti työryhmässämme arkkitehti Teemu Seppänen inspiraationaan kallioiden pinnalla luonnollisesti etenevät jäkäläkasvustot, joiden kuviointi kiehtovasti ja sattumanvaraisesti vaihtelee”, Kiukkola jatkaa.

Yhteistyön tulos

Uusi rakennus on aina joukkuepelin tulos. Kruunuvuorenrannan imujätteen automaattinen koonta-asema on tästä hyvä esimerkki.

”Tämä palkinto on upea tunnustus kaikille hankkeessa mukana olleille. Lopputulos on betonielementtitoimittajan, rakennuttajan, arkkitehdin, rakennesuunnittelijan ja muiden asiantuntijoiden ammattitaitoisen yhteistyön tulos. Erityinen kiitos kuuluu projektiarkkitehtina toimineelle Nikolai Rautiolle sekä niille kädentaitajille, jotka loihtivat suunnitelmista lopullisen tuotteen” Kiukkola kiteyttää.

Mikä Vuoden Betonirakenne?

Vuoden Betonirakenne -kilpailu on järjestetty vuodesta 1970 lähtien. Palkinto annetaan vuosittain rakennuskohteelle, joka parhaiten edustaa suomalaista betonirakentamista. Kilpailun tarkoituksena on tehdä tunnetuksi ja edistää suomalaista betoniarkkitehtuuria, -tekniikkaa ja -rakentamista.

Parma on menestynyt Vuoden Betonirakenne –kilpailussa aikaisemminkin. Viime vuonna kilpailun voitti yrityksen toimittama As Oy Viuhka ja vuonna 2011 As Oy Helsingin Flooranaukio.

Vuonna 2009 kisan voittanut Hämeenlinnan maakunta-arkisto on niin ikään Parman kädenjälkeä. Betonielementtien valmistaja voitti ensimmäisen tuplan tuolloin, sillä rakennus valittiin myös Vuoden Betonijulkisivuksi.

Lue lisää Betoniteollisuus ry:n tiedotteesta.

 

Lisätietoja:

Satu Parikka, myyntipäällikkö, Parma Oy
puh. 020 577 5525
satu.parikka@parma.fi

Timo Kiukkola, arkkitehti SAFA, Arkkitehtuuritoimisto B & M Oy
puh. 09 682 1102
timo.kiukkola@bm-ark.fi

Maritta Koivisto, päätoimittaja (tuomariston sihteeri, arkkitehti SAFA), Betoni-lehti
puh. 040 900 3577
maritta.koivisto@betoni.com