PARMAinfo 12/2021: Tuntematon pisaravirus

PARMAinfo 12/2021: Tuntematon pisaravirus

Pääkirjoitus: Tuntematon pisaravirus

Väinö Linnan romaaniin perustuva elokuva Tuntemattomasta sotilaasta keräsi itsenäisyyspäivän iltana televisioruutujen ääreen jälleen satoja tuhansia suomalaisia. Vuonna 2017 julkaistu Aku Louhimiehen versio on kaikkien aikojen katsotuin kotimainen elokuva. Yksi elokuvan vaikuttavimmista kohtauksista on pätevänä ja positiivisena sotilaana tunnetun Hietasen näön menettäminen kranaatin sirpaleen osuessa kasvoihin.

Toisessa maailmansodassa kuoli lähes satatuhatta suomalaista. Se on liki Lahden asukaslukua vastaava ihmismäärä. Itsenäisyys ei ole itsestäänselvyys ja siitä on maksettu kallis hinta. Kiitos heille, jotka antoivat kaikkensa niin kotirintamilla kuin etulinjassa.

Koronavirukseen on kuollut yli viisi miljoonaa ihmistä. Se on melkein Suomen väkilukua vastaava määrä. Tämän tuntemattoman ja muuntuvan pisaraviruksen taltuttamiseksi tarvitaan edelleen taistelua, jonka keinot ovat meille kaikille tuttuja.

Elokuvahahmo Hietanen menetti aisteista näkönsä ja lopulta myös henkensä taisteluissa sotatantereilla. Koronavirus voi viedä haju- ja makuaistin – äärimmillään myös hengen. Kiitos heille, jotka taistelevat tautia vastaan sen vaatimalla vakavuudella ja kaikilla tiedossamme olevilla keinoilla.

Tavallisen surutonta joulunodotuksen aikaa.

Sujuva joulu rakennetaan ennakoimalla

Joulu on jo oven takana ja Consolis Parman väki valmistautuu lepohetkiin läheisten parissa. Tehtaillamme ei valeta elementtejä välipäivinä, mutta toimitukset mahdollisesti käynnissä oleville työmaille hoidetaan asianmukaisesti. Välipäivien ajalle osuvista toimituksista on syytä sopia hyvissä ajoin, jotta rakentaminen työmailla sujuu keskeytyksittä.

Lue lisää

Arkkitehtuuripalkinto tunnustus osaamisesta

Scandic Grand Central Helsinki -hotellin betonijulkisivut toivat tunnustusta tekijöilleen, kun kohde voitti Vuoden betonijulkisivu -arkkitehtuuripalkinnon. Eliel Saarisen suunnitteleman päärautatieaseman elämä jatkuu arvokkaasti vanhaa kunnioittaen.

Lue lisää

Vähähiilinen betoni tulee vauhdilla

Vähähiiliset materiaalit ja ympäristöystävällinen toiminta ovat kuuma aihe rakennusalalla. Betoniteollisuuden toimijoilla ja sen sidosryhmillä on selkeä tahtotila löytää uusia ratkaisuja ja kehittää koko alan vastuullista toimintaa.

Lue lisää

Energiatehokkuustoimilla kulutus kuriin

Consolis Parma on mukana energiatehokkuussopimuksessa, jonka tavoitteena on saavuttaa 3,3 GWh energiansäästö vuoteen 2025 mennessä. Olemme osaltamme tavoitevauhdissa ja säästöjä on saatu jo yli 10 miljoonaa kilowattituntia!

Lue lisää