Energiatehokkuustoimilla yli 10 miljoonan kilowattitunnin säästöt

Energiatehokkuustoimilla yli 10 miljoonan kilowattitunnin säästöt

Consolis Parma on mukana valtakunnallisessa energiatehokkuussopimuksessa, jonka tavoitteena on saavuttaa 3,3 GWh energiansäästö vuoteen 2025 mennessä. Säästötoimien osalta Parmalla ollaan tavoitevauhdissa ja aikavälillä 2017–2020 olemme onnistuneet leikkaamaan jo yli 10 miljoonaa kilowattituntia kulutuksestamme.

Consolis Parman vastuullisuusohjelma PARMA Concrete CareTM kattaa sosiaalisen, taloudellisen ja ympäristövastuullisuuden osa-alueet. Yhtiön tavoite on leikata omia päästöjä viisi prosenttia vuosittain ja puolittaa ne vuoteen 2035 mennessä. Energiansäästöt ovat tärkeässä osassa hiilipäästösäästöjen toteutumiseksi ja tavoitteen saavuttamiseksi.

”Säästöt ovat pääosin toteutuneet erilaisten pienten käytännön toimenpiteiden ansiosta, kun asiaa pidetään jatkuvasti esillä ja tarpeetonta energiankäyttöä on löydetty. Henkilöstön aktivoituminen näkyy myös digijärjestelmään tehtyjen energiahavainto – kirjauksien lisääntymisenä”, kertoo Consolis Parman LYTE-asiantuntija Heini Saloinen.

”Vuosina 2017-2020 olemme onnistuneet nipistämään energiankulutuksestamme yli 12 000 megawattituntia. Tämä tarkoittaa lähes 700 omakotitalon vuosikulutusta”, Saloinen jatkaa.

”Jo viime vuoden alussa siirryimme seurannassa liukuvan 12 kuukauden seurantaan. Kulutustietoja verrataan vastaavaan edellisen 12 kuukauden jaksoon, joten kehitys on helposti todettavissa. Lisäksi kuukausittaiseen tehtaiden seurantaraportointiin on lisätty kahden edellisen vuoden toteumat hahmottamaan pidemmän aikavälin kehitystä”, Saloinen lisää.

Kaikki energiatehokkuussopimuksessa mukana olevat tahot ovat tehostaneet vuosittaista energiankäyttöään yhteensä 8,9 terawattitunnilla (TWh) vuosina 2017–2020. Mittava säästö vastaa määrältään 444 000 sähkölämmitteisen pientalon vuosittaista energiankäyttöä.

Lue lisää energiatehokkuussopimusten tuloksista

Lisätietoja:

Heini Saloinen, LYTE-asiantuntija, Consolis Parma
puh. 020 577 5489
heini.saloinen@consolis.com

Heidi Nevalainen, Team Manager, EnerKey Oy
puh. 040 652 8169
heidi.nevalainen@enerkey.com