PARMAinfo 11/2023: ReCreate pistää kokonaiset betonielementit uusiokäyttöön

PARMAinfo 11/2023: ReCreate pistää kokonaiset betonielementit uusiokäyttöön

Pääkirjoitus: Eläköön suomalaiset ilmastoteot!

Rakentaminen ja rakennukset tuottavat noin kolmanneksen Suomen kasvihuonekaasupäästöistä. Jotta maamme pystyisi saavuttamaan kansalliset ja kansainväliset ilmastotavoitteensa, on rakennussektorin päästöjen vähentämisellä tärkeä rooli.

Käytönaikaiset päästöt pienenevät vauhdilla rakennusten energiatehokkuuden parantuessa ja vihreän energiantuotannon myötä. Rakennussektorin päästövähennystalkoissa painopiste siirtyy tämän energiamurroksen takia varsinaiseen rakentamiseen ja etenkin vähähiilisiin materiaaleihin, materiaalitehokkuuteen ja kiertotalouden hyödyntämiseen.

Consolis on sitoutunut kansainväliseen Science Based Targets -aloitteeseen (SBTi), joka ajaa kunnianhimoisia ilmastotekoja. Aloitteeseen sitoutuminen tarkoittaa määriteltyjä päästövähennystavoitteita, jotka tukevat Pariisin ilmastosopimuksen linjausta rajoittaa maapallon lämpeneminen korkeintaan 1,5 asteeseen.

Ilmastotyö on yhteistyötä. Sitä tarvitaan ihmisten, työntekijöiden, yritysten, kaupunkien ja valtioiden välillä. Tällaista yhteistyötä ja tiedonjakoa tukee myös Consoliksessa lokakuussa järjestetty Kestävän kehityksen viikko. Teemaviikolla käsiteltiin kaikkia niitä osa-alueita, joita konsernin ilmastositoumukset koskevat. Mukana ovat kumppanuudet, älykäs suunnittelu, vastuullinen hankinta, teollinen tuotanto sekä vähähiiliset tuotteet ja ratkaisut.

Avoin dialogi ja juhlapuheet eivät kuitenkaan riitä. Tarvitaan aitoja tekoja. Me suomalaiset osaamme tarttua toimeen ja olemme ilmastotekojen osalta etulinjassa. Eiköhän pidetä tämä asema ja näytetään mallimaana suuntaa tässä aikakautemme tärkeimmässä tehtävässä.

Teot ratkaisevat ilmastokriisin!

Kiertotalous vaatii uutta kreatiivisuutta

Tästä on myös kysymys kansainvälisessä ReCreate-tutkimuksessa, jossa Consolis Parma on vahvasti mukana. Nelivuotisessa EU-rahoitteisessa hankkeessa tutkitaan purettavista rakennuksista irrotettavien betonielementtien uudelleenkäyttöä uudisrakentamisessa. Hankkeessa selvitetään, miten käytetyt betonielementit voisi irrottaa ehjinä ja käyttää uusien rakennuksien osana – ja vieläpä kannattavana liiketoimintana.

Lue lisää

Särkänniemeen Särkänniemeen!

Särkänniemen huvipuistoon Tampereella pääsee ensi kesänäkin rantareittiä pitkin reippaillen kaupungin keskustasta. Parman suunnittelun ideoimat elementtitukimuurit toimivat reitillä tukirakenteena ja kävelyreitti kulkee niiden ylitse.

Lue lisää

PARMAflow™ – uusi video!

PARMAflow-ratkaisu tuo helppoutta välipohjien ja kylpyhuoneiden rakentamiseen. Esivalmistetut ontelolaatat ja kylpyhuonemoduulit uudella tavalla yhdistävä ratkaisu parantaa laatua ja nopeuttaa rakentamista. Tarjolla on myös vähähiilinen vaihtoehto.

Lue lisää