PARMAinfo 11/2018: Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun metsä kaadettiin

PARMAinfo 11/2018: Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun metsä kaadettiin

Pääkirjoitus: Kyllä ei osata nenää pidemmälle katsoa

Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun naapurin metsä kaadettiin. Uutta käyttöä puulle kuulemma tarvitaan. Mutta mitäs siitä sanoo ilmastonmuutos, kun hiilinielua leikataan liikaa. Paperista on suomalainen leivän päälle voita saanut, mutta onko tarvetta ehdoin tahdoin puun käyttöä muutoin lisätä?

Vuosikymmeniä siinä menee, ennen kuin uusi metsä alkaa taas hiiltä henkittämään ja kohta kasvaa kookosta naapurin metsä. Ja kyllä ei hakkuuaukiolla samoilu ja hiihtäminen aivan samalta maistu kuin havumetsän tuoksussa.

Kyllä ei lopu kaupunkistuminen. Päällekkäistaloja rakennetaan lisää ja entistä korkeampina. Hyvä asiahan se on luonnollekin, jos niitä osataan vain kestävästi rakentaa.

Ei se Jussi kirjoittanut puutaheinää, kun kiinnitti huomion ilmastonmuutoksen torjumiseen. Enerkiantuotanto se tämän pelin ratkaisee. Ja rakentamisen päästöjen vähentämisessä tarvitaan elinkaaren mittaisia kestäviä ratkaisuja eikä rakennusvaiheen poppakonsteja.

Kyllä betonista tehtiin sokkeli emännän kanssa. Se onkin ainoa kohta talossa, mitä ei ole tarvinnut korjata. Itse asiassa ainoa asia, mitä koko torpasta enää on jäljellä. Kivestä rakentaisin kokonaan uuden torpan, jos vielä virtaa olisi. Ja pari napsua vääntäisin patteria pienemmälle. Massa kyllä sitoo lämpöä. Eskortin myisin ja ostaisin kuukausikortin raitiobussiin. Malakan lomalle en lähtisi, saisi Naantalin kylpylä riittää. Ja uuden puun istuttaisin.

Kyllä ei ole vaikeaa.

 

Parma ja Konecranes solmivat pitkän yhteistyösopimuksen

Parma on allekirjoittanut nostolaitteiden kunnossapitoa koskevan kolmivuotisen sopimuksen Konecranesin kanssa. Keskittämisen perusteina ovat toimintavarmuuden optimointi ja työturvallisuuden parantaminen.

Lue lisää

 

Kiitos FinnBuild-messukävijät!

FinnBuild-messujen Highlight-kohteeksi valitulla Parman 3D on pop! -osastolla Betonipuistossa riitti vilinää ja vilskettä. Kolmiulotteinen kiitos kaikille osastolla vierailleille tulevaisuuden betonin ystäville!

Katso video

 

Team #PARMAkoski – enää neljä yötä kauden ekaan starttiin!!!

Pikkasen alkaa jo olla perhosia hiihtoasun alla, sillä Kristan kisakausi alkaa ensi lauantaina Rovaniemen Suomen Cupissa. Latukiitäjä kertoi tunnelmistaan kisakauden kynnyksellä Vierumäellä.

Lue lisää

 

Parmalaisille lounasetu Eazybreak –palvelulla

Parma tarjoaa marraskuun alusta alkaen lounasedun kaikille työntekijöilleen. Taustalla on työntekijöiden tasavertainen kohtelu ja tavoitteena on parantaa jaksamista.

Lue lisää