Team #PARMAkoski: Krista palasi hyvällä fiiliksellä maajoukkueleiriltä

Team #PARMAkoski: Krista palasi hyvällä fiiliksellä maajoukkueleiriltä

Parman tukema maastohiihtäjä Krista Pärmäkoski avasi tuntemuksiaan Vierumäellä pidetyssä mediatilaisuudessa eilen tiistaina. Urheilija kertoi hyväntuulisena kesän harjoittelustaan ja kauden tavoitteistaan.

Kesän helteet vaikuttivat myös huippu-urheilijan harjoitteluun. Treenikuormaa jouduttiin keventämään palautumisen varmistamiseksi. Kesän harjoittelussa painotettiin kehityskohteita ja syksyn mittaan harjoittelussakin on päästy normaalirytmiin.

”Nykytekniikalla voidaan mitata urheilijan palautumista ja unen laatua hyvinkin tarkasti. Kesällä ja ennen Italian Val Senalesin maajoukkueleiriä harjoitusmääriä kevennettiin tietoisesti, jotta riittävä palautuminen voitiin varmistaa”, kertoo Kristan henkilökohtainen valmentaja Matti Haavisto.

”Uutena harjoitusmuotona tehtiin kesäkaudella haarakäyntiharjoituksia lumettomissa jyrkähköissä rinteissä. Tällä ns. Kläbo-tekniikalla on pyritty nostamaan tehokkaan haarakäyntinousun nopeutta. Lisäksi myös vapaan tyylin tekniikkaa ja erityisesti sauvoitta luistelua on painotettu kesän harjoituksissa”, Haavisto jatkaa.

”Haarakäyntinousujen harjoittelu toi tietynlaista varmuutta, että uskallan lähteä yrittämään nousuissa tätä tekniikkaa myös kilpailutilanteessa. Uskon, että perinteisen tyylin sprinttikisoissa tästä uudesta tekniikkaharjoittelusta on hyötyä. Sauvoitta luistelulla taas on iso merkitys loppusuoraratkaisuun menevissä taistoissa”, Krista Pärmäkoski itse vahvistaa.

Lue lisää Kristan kesäharjoittelusta

Kisakausi alkaa kotimaan lumilla

Krista nähdään ensimmäistä kertaa ”viivalla” Rovaniemellä Suomen Cupissa marraskuun alussa. Maailmancupin osakilpailut ovat vuorossa Rukalla marraskuun lopulla.

”Kauden päätavoite on ilman muuta Seefeldin MM-kisat. Vihdoin on kiva päästä lumille testaamaan kisakuntoa, kun kausi starttaa kahden viikon kuluttua Rovaniemellä”, Krista kertoo luottavaisena.

”Alkukauden kisojen perusteella tehdään päätökset osallistumisesta Tour de Skille, mutta tämän hetken suunnitelman mukaan siellä ollaan mukana. Tourin jälkeen harjoitteluun tehdään selvä kevennys, jolla haetaan sitä parasta virettä MM-kisoihin”, Krista selvittää.

Lue lisää Kristan kauden tavoitteista uudesta PARMA-lehdestä

 

Kuva: Aapo Laiho

Lisätietoja:

Petri Kähkönen, markkinointipäällikkö, Parma Oy
puh. 020 577 5532
petri.kahkonen@parma.fi