PARMAinfo 10/2022: YIT leikkaa päästöjä Parman vähähiilisillä ontelolaatoilla asuntotuotannossaan

PARMAinfo 10/2022: YIT leikkaa päästöjä Parman vähähiilisillä ontelolaatoilla asuntotuotannossaan

Pääkirjoitus: Astetta alemmas – energiasyöpöt kuriin

Nyt jos koskaan on syytä pyrkiä vähentämään energian käyttöä. Venäjän ja Ukrainan välinen sotatila on aiheuttanut merkittäviä energian saatavuusongelmia ja ennennäkemättömän energiahintojen nousun. Lisäksi Itämeressä tapahtuneet betonivaippaisten maakaasuputkien valtavat räjähdykset ovat ravistelleet käsitystä energiaverkkojen haavoittuvuudesta tulenarassa maailmantilanteessa.

Talvikauden kynnyksellä kotitalouksissa, yrityksissä ja kokonaisissa valtioissa on etsittävä tehokkaita ja nopeavaikutteisia keinoja energian säästämiseksi. Samalla tulisi irtautua fossiilisista energialähteistä ilmastovaikutusten pienentämiseksi. Yhtälö ei ole helppo.

Consolis Parma on ollut mukana valtakunnallisessa energiatehokkuussopimuksessa jo vuodesta 2017 lähtien. Energiansäästöohjelman ansiosta kulutusta on onnistuttu pienentämään jo miljoonia kilowattitunteja. Työ jatkuu ja siihen kiinnitetään erityistä huomiota ajankohtaisessa tilanteessa ja myös lähestyvän energiansäästöviikon takia.

Teemaviikon punaisena hehkuvana lankana on Astetta alemmas, joka on Motivan, Energiaviraston, työ- ja elinkeinoministeriön, valtioneuvoston kanslian, ympäristöministeriön ja Sitran yhteistyökampanja. Mielensäpahoittaja-elokuvastakin tuttu patteriventtiilin säätäminen pienemmälle ja mummon villasukkien käyttäminen on tulevana talvena tarpeen koko valtakunnassa. Astetta alempi huonelämpötila, astetta kevyempi kaasujalka, astetta lyhyempi suihku ja astetta vähemmän viihde-elektroniikkaa ovat meitä jokaista astetta lähempänä olevia energiansäästökeinoja.

Astetta enemmän energia-ajattelua!

Neljän miljoonan kilon päästöleikkuri

YIT ottaa merkittävän askeleen kohti vähähiilistä rakentamista ja siirtyy käyttämään asuntotuotannossaan Parman vähähiilisiä ontelolaattoja, joiden päästöt ovat puolet normaaleja ontelolaattoja pienemmät. Sopimus koskee ensi vaiheessa yhtiön pääkaupunkiseudun ja Uudenmaan yksiköiden kerrostalotuotantoa ja sen on määrä laajentua valtakunnalliseksi asteittain.
kuva: Tähän kuva alla

Lue lisää

TERVETULOA FinnBuild -messuille

FinnBuild nyt! Vuodesta 1974 alkaen järjestetty FinnBuild on rakentamisen suurin tapahtuma Suomessa. Betonialan toimijoiden Betonipuistossa Consolis Parman puistotädit ja -sedät toivottavat sinut tervetulleeksi osastolle 6H49!

Lue lisää

Bonava rakentaa vähähiilisesti Kirkkonummella

Bonava rakentaa Kirkkonummelle kaksi asuinkerrostaloa, joissa hyödynnetään kattavasti ilmastovaikutuksia pienentäviä ratkaisuja. Betonirungon päästöt pienenevät viidenneksellä Parman vähähiilisten tuotteiden ansiosta.

Lue lisää

#Dontwalkby

Consoliksella vietettiin jälleen turvallisuusviikkoa. Turvallisuusasiat olivat laajasti esillä läpi koko viikon. Tavoitteenamme on saavuttaa Nolla tapaturmaa -kulttuuri ja tänä vuonna viikon erityisteemana oli välittävä puuttuminen.

Lue lisää