PARMAinfo 10/2018: 3D on pop!

PARMAinfo 10/2018: 3D on pop!

Pääkirjoitus: 3D on hot!

Rakentajien tärkein tehtävä on tuottaa kestäviä, turvallisia ja viihtyisiä asuin- ja työympäristöjä. Arkkitehtuurilla ja taiteella on suuri merkitys tämän tavoitteen saavuttamisessa. Kolmiulotteinen betoni avaa uusia mahdollisuuksia betonin käytölle rakennusarkkitehtuurissa ja ympäristörakentamisessa.

Jo antiikinajan roomalaiset osasivat hyödyntää kolmiulotteista betonia rakentamisessa. Tunnetuin esimerkki tästä on lähes kaksituhatta vuotta sitten rakennettu Pantheonin temppeli, jonka kupolikattoa keventävät kolmiulotteiset syvennykset.

Sittemmin kolmiulotteisen betonin käyttöä on rajoittanut toteuttamisen hinta. Betoni itsessään on erittäin kustannustehokas rakennusmateriaali, mutta monimutkaisten suunnitelmien laatiminen on vaativaa ja muottien rakentaminen käsityönä kallista.

Tekniikan kehittyminen mahdollistaa kolmiulotteisen betonin käytön uusilla tavoilla ja tekee siitä kustannustehokasta. Tietomalliavusteisen suunnittelun, materiaaliteknologian, muotinvalmistuksen ja tuotantomenetelmien kehittymisen ansiosta kolmiulotteista betonia on käytetty useissa viime vuosina toteutetuissa rakennushankkeissa onnistuneesti.

Astu uuteen ulottuvuuteen Highlight-kohteeksi valitulla 3D on pop! -osastollamme (6h49) FinnBuild-messuilla! Sisäänpääsy on maksuton, kunhan rekisteröidyt kävijäksi etukäteen täällä.

Tervetuloa betonipuistoon!

 

Luminary on maailman paras BIM-kohde

Parman toimittama tornitalo Luminary menestyi maailman parhaiden tietomallikohteiden kisassa. Skanskan rakentama Tampereen uusi maamerkki on Tekla Global BIM Awards-kilpailun Commercial project-sarjan voittaja.

Lue lisää

Suhdannekuumemittari näyttää normaalilukemia

Parman suhdannekuumemittari ennustaa rakentamiseen normaalilukemia. Vuoteen 2022 peilaavan kyselyn vastaajat arvioivat aloitusmäärien putoavan loivasti. Sen sijaan Seefeldin MM-kisoista odotetaan menestystä.

Lue lisää

Krista Pärmäkoskesta hyvien tapojen lähettiläs

Krista tunnetaan huippusuorituksista ladulla, mutta myös suoraselkäisistä ja hyväntuulisista vastauksistaan latujen ulkopuolella. Tapaseura noteerasi asian ja nimesi urheilijan Hyvien tapojen lähettilääksi 2018.

Lue lisää

Suunnitelmissa uusi elämä?

Parman tavoitteena on tehdä suunnitelmat tuotantoa varten itse vuonna 2020. Etsimme riveihimme uusia suunnitteluosaajia. Asuinpaikkakaan ei ole ongelma, sillä voit itse valita toimipisteistämme sinulle sopivan. Hae nyt!

Lue lisää