Parmalle voitto BIM-kisassa, Rajaville sai kunniamaininnan

Parmalle voitto BIM-kisassa, Rajaville sai kunniamaininnan

© Tietoa Finland Oy

Parman hyvä menestys kansainvälisessä Tekla Global Building Information Modeling (BIM) Awards -kisassa jatkuu. Tällä kertaa kirkkaimpaan kärkeen kiipesi Tampereen Luminary, joka pokkasi Best Commercial Project-sarjan voiton.

Luminaryn lisäksi kiitosta ja kunniaa kertyi myös Kainuun uudelle sairaalalle, joka sai kisassa erityismaininnan. Parman tytäryhtiö Rajaville on yksi rakennusallianssin avainkumppaneista.

Luminaryn palkintoperusteissa korostetaan asuntoja, liiketiloja ja pysäköintitilaa sisältävän 21-kerroksisen tornitalon olevan haastava ja monimutkainen rakennus, jonka toteutus on edellyttänyt erittäin sujuvaa yhteistyötä suunnittelijoiden, rakentajien ja valmistajien välillä.

“Mallinnuksessa on huomioitu mm. putoamissuojaukset, mikä edesauttaa rakennustyömaan työturvallisuutta. Elementtien mallinnustarkkuus on viety poikkeuksellisen pitkälle ja työmaan vaatimukset on otettu mallissa erinomaisesti huomioon”, tuomaristo kiittelee.

Luminaryn toteutuksesta vastaavat Parman lisäksi A-Insinöörit Suunnittelu Oy, Skanska Oy, BST-Arkkitehdit Oy, Betonirakenne Oinas Oy, Optiplan Oy ja Caverion Suomi Oy.

Kainuun sairaalalle kunniamaininta

Jo aiemmin tänä vuonna Suomen ja Viron parhaana BIM-hankkeena palkittua Kainuun sairaalaa kiiteltiin laajaksi betoni- ja puurakentamisprojektiksi, jonka kaikissa vaiheissa on rakennustietojen mallinnusta ja siihen perustuvaa yhteistyötä.

“Sairaalan rakentamisessa on käytetty rakennustietomalleja innovatiivisella tavalla hyödyntämällä edistynyttä teknologiaa, kuten 3D-virtuaalitodellisuuden mahdollistavaa CAVE:a (Computer Assisted Virtual Environment) ja lisättyä todellisuutta (augmented reality)”, tuomaristo tiivistää.

Rajavillen myyntipäällikön Markku Rosenbergin mukaan Parman ja Rajavillen kisamenestys kannustaa kehittämään järjestelmiä edelleen.

“Näin pystymme vastaanottamaan mallintamalla suunniteltujen kohteiden tarvike- ja muuta tietoutta entistä paremmin. Samalla helpottuu tuotannonsuunnittelu ja tuotanto. Myös työmaat saavat entistä ajantasaisempaa tietoa tuotannon valmiusvaiheista”, Rosenberg listaa.

Parma on ollut palkinnoilla myös aiempina vuosina. Palkittuja kohteita ovat mm. Porin Puuvilla-kauppakeskus ja Järvenpään uusi sosiaali- ja terveysasema JUST.

Pääpalkinto Dubain uudelle museolle

Joka toinen vuosi järjestettävässä kilpailussa palkitaan maailman vaikuttavimmat tietomallipohjaiset rakennushankkeet. Vuoden 2018 parhaaksi projektiksi valittiin Dubaissa, Arabiemiirikunnissa sijaitseva Museum of the Future, jonka on suunnitellut Eversendai Engineering L.L.C.

Kilpailuun osallistui yli 140 projektia, mukaan lukien Teklan alueellisten BIM Awards -kilpailujen voittajat 36 maasta. Voittajat valitsi alan asiantuntijoista koostuva raati, jossa olivat mukana Christian Jahn, Elbert O. Speidel, Marina Korol, Craig Garrett ja Jari Heino. Raati arvioi 16 finalistia kiinnittäen huomiota yhteistyöhön, toteutukseen, innovatiivisuuteen ja rakennettavuuteen.

 

Lisätietoja:

Juhani Toivonen, hankekehityspäällikkö, Parma Oy
Puh. 020 577 5206
juhani.toivonen@parma.fi

Markku Rosenberg, myyntipäällikkö, Rajaville Oy
Puh. 020 793 5821
markku.rosenberg@rajaville.fi