Parman 3D-betoni on yksi FinnBuild Highlights -tuotteista

Parman 3D-betoni on yksi FinnBuild Highlights -tuotteista

Parman kolmiulotteinen betoni on mukana kisaamassa FinnBuild-messujen ajankohtaisimman ja kiinnostavimman tuotteen Highlight-palkinnosta. Parman 3D-betoni seuloutui kisan loppusuoralle noin 70 ehdokkaan joukosta.

Yksi Helsingin Messukeskuksessa 10.-12. lokakuuta järjestettävien rakennusalan FinnBuild-messujen kohokohdista on Highlights-kilpailu, jossa ovat esillä toimialan mielenkiintoisimmat tuotteet, järjestelmät, menetelmät ja palvelut.

Tänä vuonna kisaan oli ilmoittautunut lähes 70 yritystä, joista tuomaristo seuloi jatkoon 11 ehdokasta. Tässä joukossa on myös Suomen johtava betonituotteiden valmistaja Parma Oy ja sen kolmiulotteinen betoni.

Tuomariston mielestä digitaalista suunnittelua ja 3D-tekniikkaa muottien tekemisessä hyödyntävä kolmiulotteinen betoni luo betonin käyttöön uusia mahdollisuuksia. Sen avulla voidaan toteuttaa entistä monimuotoisempia betonijulkisivuja, hyödyntää betonia aivan uudella tavalla infrarakentamisessa, luoda verhoiluelementtejä, erilaisia sisäpintojen efektejä ja ympäristötaidetta.

”Uudet tekniikat ovat entistä kustannustehokkaampia ja antavat huikeita uusia mahdollisuuksia arkkitehtuuriin”, tuomaristo kiittelee.

Pitkän tuotekehityksen tulos

Parman markkinointipäällikkö Petri Kähkösen mukaan kisamenestys osoittaa, että vuosia kestänyt määrätietoinen kehitystyö kantaa hedelmää ja saa myös alan ammattilaisten tunnustusta.

”Kolmiulotteisuuden ja kuvioinnin myötä harmaana ja arkisena materiaalina pidetystä betonista löytyy aivan uusia ulottuvuuksia. Hyviä esimerkkejä ovat Kruunuvuorenrannan koonta-aseman palkitut julkisivut, Tapiolan Ainoa-kauppakeskuksen kuitubetonista valmistetut verhoiluelementit ja muotobetonilla toteutettu yhteispihan tukimuuri Jyväskylän Kankaalla, Kähkönen listaa.
Samalla hän muistuttaa, että kehitystyö on vasta alussa.

”3D-tekniikan ja materiaaliteknologian kehittymisen myötä kustannustehokkaasti toteutetuille kolmiulotteisille betoniratkaisuille on varmasti kysyntää”, Kähkönen kiteyttää.
Pääpalkinnon voittaja julkistetaan messuilla torstaina 11. lokakuuta, ja se palkitaan 3 000 euron Messusäätiöpalkinnolla. Kaikki loppukilpailuun päässeet yksitoista yritystä saavat FinnBuild Highlights -kunniamaininnan.

Highlights -raatiin kuuluvat toimitusjohtaja Ilkka Salo (pj.), Talotekninen teollisuus ja kauppa ry, toimitusjohtaja Miimu Airaksinen, RIL ry, johtaja Jukka Pekkanen, Rakennusteollisuus RT ry ja koulutuspäällikkö Pirkko Harsia, TAMK.

Kolmiulotteista betonia on esillä Finnbuild-messujen Betonipuistossa Parman osastolla 6h49.

 

Lisätietoja:

Petri Kähkönen, markkinointipäällikkö
Puh. 020 577 5532
petri.kahkonen@parma.fi