PARMAinfo 1/2021: Ensimmäiset Parman vähähiiliset ontelolaatat työmaalle

PARMAinfo 1/2021: Ensimmäiset Parman vähähiiliset ontelolaatat työmaalle

Pääkirjoitus: Uudenvuodenlupauksena sujuvampaa rakentamista

Tipaton tammikuu, juhannukseksi rantakuntoon, vuoden sometauko ja mitä näitä nyt on? Meille kaikille tuttuja uudenvuodenyön juhlahumussa julkaistuja lupauksia. Mutta käykö sinullekin niin, että repäisevä lupaus hiipuu alkuinnostuksen jälkeen ja jää toteutumatta arjen jyrätessä sen ylitse?

Tällaiset uudenvuodenyön ”rakettipakettilupaukset” kertovat ihmisten halusta tehdä elämästä parempaa. Kokonaisvaltaisen ja pysyvän muutoksen toteuttaminen vaatii kuitenkin paljon aikaa ja sen onnistuminen on todennäköisempää, kun muutoksia tehdään pienin askelin. Korkean energiatason saavuttamiseksi tarvitaan korjausliikkeitä ja syvällistä pohdintaa omien ajatusten, tunteiden hallinnan, terveellisten elämäntapojen, ihmissuhteiden ja oman arvoperustan osalta. Hyvinvointiremontin toteuttamisessa kysymys on pienistä valinnoista arjessa.

Parannusaskelien lisäksi on tuiki tärkeää varata aikaa palautumiselle aivan samalla tavalla kuin urheilussa. Tavoitteiden saavuttamisen takaavat riittävät tauot ja lepo, sillä pelkkä treenimäärän lisääminen johtaa ylikuormitustilaan ja kehitys ottaa takapakkia.

Mitä, jos sovellettaisiin samoja ajatuksia myös rakentamiseen tänä vuonna? Mitä, jos toteutettaisiin seuraava hanke yhdessä rakennusprosessin hyvinvointia parantaen? Kysymys on valinnoista projektiarjen helpottamiseksi.

Sujuva rakentaminen lähtee suunnittelusta. SimsalaBIM on taikasana, jolla projektin läpimenoa voidaan tehostaa kaikissa rakentamisen vaiheissa tietomallia hyödyntäen. Isot kortit jaetaan jo hankevaiheessa eri osapuolten innovatiivisen yhteistyön avulla.

Kun päästään varsinaiseen rakennusvaiheeseen, voidaan esivalmistuksella välttää riskejä ja tehdä rakentamisesta työmaalla rokkaavaa. Näillä kahdella tuottavuutta, työturvallisuutta ja laatua parantavalla keinolla toteuttajalle jää riittävästi aikaa palautumiseen ja hankkeelle asetettujen tavoitteiden pitäessä työmaa voi hyvin.

Hyvinvoivaa rakentamisen vuotta 2021!

 

Hiilipihit ontelolaatat Espoon Tankaan

Consolis Parma toi vähähiiliset ontelolaatat markkinoille viime marraskuussa. Yli 40 prosenttia normaalia pienemmillä hiilidioksidipäästöillä varustettu laattatuotesarja on herättänyt suurta mielenkiintoa toimialalla. Ensimmäiset kerrostalorakentamisen päästöjä selvästi alentavat ontelolaatat toimitettiin 68 asuntoa käsittävään Asunto Oy Espoon Tankaan jo ennen loppiaista.

Lue lisää

LEDit leikkaavat päästöjä tehtaalla

Nummelan tehtaalla vanhojen energiasyöppöjen lamppujen vaihtaminen nykyaikaisiin LED-valaisimiin on ympäristöteko. Pienempien päästöjen ja kustannussäästöjen lisäksi myös työturvallisuus, viihtyvyys ja laatu paranevat.

Lue lisää

3000 seuraajaa PARMAsomessa

Sosiaalinen media on tärkeä osa Parman digitaalista yritysviestintää. Kerromme kanavillamme kuulumisiamme ja seuraamme toimialaa aktiivisesti. Liity mukaan LinkedInissä, Facebookissa, Twitterissä tai Instagramissa.

Tukitoimet oikeisiin ilmastokohteisiin

Finnsementti voisi saavuttaa jo kahdella kehityshankkeella suuremmat CO2-päästöjen vähennykset rakentamisessa kuin valtiovallan nyt kaavailemilla toimilla tavoitellaan. Lisäksi yhtiö lupaa tuloksia huomattavasti kevyemmällä taakalla veronmaksajille ja merkittävästi nopeammin.

Lue lisää