Turvallisuuspäivä pysäyttää Parman betonimyllyt

Turvallisuuspäivä pysäyttää Parman betonimyllyt

Työturvallisuus on ykkösasia Parmalla ja koko Consoliksessa. Ensi viikolla järjestettävät turvallisuuspäivät pysäyttävät betonimyllyt kaikilla konsernin toimipaikoilla yhden työpäivän ajaksi. Turvallisuuspäivään osallistuvat kaikki Consoliksen 11 000 työntekijää 22 eri maassa.

Turvallisuusviikon aikana järjestettävää turvallisuuspäivää vietetään nyt jo kuudetta kertaa. Konsernin tavoitteena on olla toimialansa paras ja päämääränä on juurruttaa Nolla tapaturmaa -kulttuuri tavaksi toimia. Päivän aikana lisätään henkilöstön osaamista ja kehitetään toimintatapoja ennaltaehkäisevän työturvallisuustyön jatkuvaksi parantamiseksi. Tällä kertaa erityisteemana Parmalla on riski ei kannata.

”Työturvallisuuden parantaminen on jokaisen parmalaisen asia. Turvallisuuspäivän tavoitteena on saada jokainen yhtiön työntekijä mukaan huolehtimaan omasta ja työkaverin turvallisuudesta sovittujen pelisääntöjen ja ohjeiden puitteissa. Tällä kertaa haluamme korostaa riskien havainnoinnin ja välttämisen merkitystä niin töissä kuin kotonakin”, sanoo Parman toimitusjohtaja Jarmo Viljanen.

Työturvallisuuden parantuminen näkyy tuloksissa

Parma aloitti johdonmukaiset toimenpiteet työturvallisuuden parantamiseksi jo toistakymmentä vuotta sitten. Tapaturmataajuutta kuvaava suhdeluku on pudonnut murto-osaan lähtötasosta. Viime vuonna yhtiön Ruskon tehdas voitti toimialan työturvallisuuskilpailun ja Kotkan tehtaalla saavutettiin 3 000 tapaturmattoman päivän rajapyykki.

”Ruskon ja Kotkan tehtaiden saavutukset osoittavat, että määrätietoinen panostus työturvallisuuteen näkyy myös tuloksissa. Toimialavertailussa pärjäämme hyvin, mutta Consolis-perheessä olemme vielä piirisarjatason peluri”, sanoo Parman turvallisuuspäällikkö Katja Salmi.

”Positiivisen kehityksen varmistaminen edellyttää jokaisen osallistumista ja sitoutumista turvallisuustyöhön. Turvallisuusasioita on rummutettava jatkuvasti. Tänä vuonna keskitymme turvallisuuspäivänä riskeihin. Päivän aikana on tarkoitus oppia tunnistamaan riskit jokapäiväisessä työssämme ja muuttaa toimintatapojamme turvallisemmaksi”, Salmi jatkaa.

Median edustajat tervetulleita kylään

Turvallisuuspäivänä myös median edustajilla on mahdollisuus vierailla Parman toimipaikoilla. Ajankohdista ja käynneistä voi sopia markkinointipäällikkö Petri Kähkösen kanssa.

 

Lisätietoja:

Jarmo Viljanen, toimitusjohtaja
puh. 020 577 5521
jarmo.viljanen@parma.fi

Katja Salmi, turvallisuuspäällikkö
puh. 020 577 5563
katja.salmi@parma.fi

Petri Kähkönen, markkinointipäällikkö
puh. 020 577 5532
petri.kahkonen@parma.fi