Parma alansa selkeä ykkönen työturvallisuuskisassa

Parma alansa selkeä ykkönen työturvallisuuskisassa

Parman määrätietoiset panostukset työturvallisuuden parantamiseksi tuottavat yhä näkyvämpää tulosta. Yhtiö oli Betoniteollisuuden työturvallisuuskisassa ylivoimainen ykkönen ja vei kymmenestä kärkisijoituksesta peräti kahdeksan. Kokonaiskilpailun voitti Parman Ruskon tehdas.

Parma Oy:n Ruskon tehdas on alansa turvallisin työpaikka Suomessa. Tämä käy ilmi Betoniteollisuus ry:n Työturvallisuuskilpailun tuloksista, jossa Parman muutkin tuotantolaitokset pärjäsivät erinomaisesti.

”Olemme työskennelleet ilman poissaoloon johtaneita tapaturmia jo lähes 1000 päivää. Tällaiset muutokset eivät tapahdu hetkessä, vaan asian eteen on tehty töitä jo vuosia”, sanoo tehdaspäällikkö Markku Heikkilä Ruskon tehtaalta.

Kymmenen parhaan joukosta löytyvät myös yhtiön Kotkan, Uuraisten, Hyrylän, Nurmijärven ja Forssan tehtaat. Parman menestystä täydensivät kärkikymmenikköön kiilanneet tytäryhtiö Rajavillen Oulun ja Haukiputaan tuotantolaitokset.

Parman turvallisuuspäällikkö Katja Salmi on tuloksiin tyytyväinen, sillä 13 parhaan joukossa oli peräti 11 yhtiön elementtitehdasta. Samalla se kertoo, että kymmenen vuotta sitten käynnistetty määrätietoinen toimenpideohjelma työturvallisuuden parantamiseksi kantaa nyt hedelmää.

“Olemme olleet vuosittaisessa kisassa mukana alusta alkaen ja tulokset ovat parantuneet systemaattisesti. Tämä on pitkäkestoinen jatkuvan parantamisen hanke, jossa tekemistä riittää edelleen”, Salmi toteaa.

”Konsernitasolla Consoliksessa olemme työturvallisuusasioissa keskikastia. Haemme jatkuvasti oppia myös sisaryhtiöistämme ja ehdoton tavoitteemme on nolla tapaturmaa”, Salmi korostaa.

Työturvallisuustyö kuuluu kaikille

Turvallisuuspäällikön mukaan parannuksia on tehty muun muassa työolosuhteiden, työmenetelmien ja työvälineiden kehittämisessä.  Teemaa käsitellään säännöllisesti kaikissa yhtiön palavereissa. Tehtailla asia on esillä päivittäin aamukokouksissa sekä viikoittaisten turvavarttien yhteydessä.  Turvallisuushavaintoja tehdään aktiivisesti ja riskialttiisiin työtapoihin puututaan napakasti.

Työturvallisuus kuuluu yhtiössä jokaisen työntekijän vastuulle. Yhteisiä pelisääntöjä ja toimintatapoja on noudatettava säntillisesti raskaiden elementtien ja työkoneiden kanssa työskenneltäessä.

“Viime kädessä jokaisen parmalaisen pitää kantaa vastuunsa yhteisen työpaikan turvallisuudesta, jotta töistä päästään terveenä kotiin”, Salmi painottaa.

Lue lisää Betoniteollisuus ry:n uutisesta täällä.

 

Lisätietoja:

Katja Salmi, turvallisuuspäällikkö, Parma Oy
Puh. 020 577 5563
katja.salmi@parma.fi

Markku Heikkilä, tehdaspäällikkö, Parma Oy (Ruskon tehdas)
Puh. 020 577 5370
markku.heikkila@parma.fi