PARMArappausblock – Uusi saumaton betonijulkisivuratkaisu

PARMArappausblock – Uusi saumaton betonijulkisivuratkaisu

Consolis Parma tuo perinteisen PARMArappaus-ratkaisun rinnalle yhteistyössä Lammin Betonin kanssa kehitetyn uuden rapatun julkisivutuotteen. Uuden sukupolven PARMArappausblock -ratkaisussa yhdistyvät elementtirakentamisen nopeus sekä Lammi Kuorikivi®-valueristeharkkoja hyödyntävä korkealaatuinen ja täysin saumaton rappauspinta. Julkisivuratkaisusta on saatavilla myös PARMAGreenTM-teknologiaan perustuva vähähiilinen vaihtoehto.

Consolis Parman ja Lammin Betonin pitkän yhteistyön ja kaksi vuotta kestäneen kehitystyön tuloksena syntynyt PARMArappausblock tuo markkinoille kestävän vaihtoehdon ohutrapattujen betonijulkisivupintojen toteuttamiseen. Uusi julkisivuratkaisu esitellään FinnBuild-messuilla Helsingissä 4.–6.10.2022.

Pitkä saumaton kumppanuus kehitysyhteistyön taustalla

Consolis Parma ja Lammin Betoni ovat toimineet tiiviissä yhteistyössä jo pitkään. Suomen suosituimman kivitaloratkaisun, Lammi Kivitalojen kantavat ala- ja välipohjat on toteutettu Parman ontelolaatoilla jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Tiivis yhteistyökumppanuus poikii nyt hedelmää raskaan sarjan asuinrakentamiseen.

Lammin Betonin neljä vuotta sitten lanseeraama Kuorikivi-harkkotuoteperhe on kasvattanut yhtiön liiketoimintaa pientaloista myös kerrostalorakentamiseen. Ammattirakentajien positiivisista käyttökokemuksista syntyi ajatus betonielementtitekniikan ja harkkotuotteiden hyvien puolien yhdistämisestä.

”Perinteisellä PARMArappaus-tekniikalla on toteutettu jo yli puoli miljoonaa neliömetriä rapattuja julkisivuja. Uusi Kuorikivi-harkkojen ja betonielementtitekniikan hybridi mahdollistaa värikkäiden ohutrapattujen betonijulkisivujen toteuttamisen teollisesti”, sanoo Consolis Parman myyntipäällikkö Jussi Lehti.

”Kokemukset valueristeharkon käytettävyydestä kerrostalorakentamisessa olivat heti alkuun myönteiset. Olennaiseksi eduksi nähtiin julkisivun nopea pinnoitettavuus sekä harkon ominaisuuksien varmuus työmaalla”, sanoo Lammin Betonin markkinointi- ja kehityspäällikkö Markus Inkiläinen.

”Kun Lammilla syntyi idea elementtivaihtoehdosta, oli luonnollista kääntyä pitkäaikaisen yhteistyökumppanimme Parman puoleen kehitysidean jalostamiseksi. Kahden vuoden kehitystyön tulokset ovat enemmän kuin lupaavia ja palaute ensimmäisestä yhdessä toteutetusta hankkeesta on ollut kannustavaa”, Inkiläinen kiittelee.

Onnistunut koeponnistus Lohjalla

Uutta julkisivuratkaisua on nyt testattu käytännössä Lohjalla kuusikerroksisen asuinkerrostalon, As. Oy Lohjan Merikukan julkisivuissa.

Lisämahdollisuuksia antaa tuotteen vähähiilisen valmistusteknologian hyödyntäminen julkisivujen ilmastovaikutusten pienentämiseksi.

”Betonielementtien käyttö ja asentaminen on ammattirakentajille kerrostalorakentamisessa tuttua. Nyt on selvästi astuttu uudelle tasolle, sillä elementtivaihtoehto on tällaisessa hankkeessa asennusnopeudeltaan harkkorakentamista huomattavasti nopeampi”, kertoo Firmus Li&Me Oy:n hallituksen puheenjohtaja Petri Lilja.

”Teemme voimakasta kehitystyötä vähähiilisen rakentamisen edistämiseksi usealla rintamalla. Rapatut julkisivuratkaisumme ovat perinteisiä sandwich-rakenteisia julkisivuja vähäpäästöisempiä jo ohuemman ulkokuorensa ansiosta”, Consolis Parman teknologiajohtaja Juha Rämö kertoo.

”Lisäpotkua uuden tuotteen hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi saadaan käyttämällä eristeenä bioöljyyn perustuvaa ympäristöystävällistä vaihtoehtoa. Myös elementin sisäkuorissa on mahdollista käyttää vähähiilistä valmistustekniikkaa”, Rämö jatkaa.

Ensitreffit FinnBuild-messuilla

PARMArappausblock-julkisivuratkaisu on esillä FinnBuild-messuilla Lammin Betonin osastolla 6h28. Tietoiskut uudesta julkisivuratkaisusta järjestetään Betonipuisto-lavalla päivittäin:

  • Tiistaina 4.10.2022 klo 15:30–15:40
  • Keskiviikkona 5.102022 klo 16:00–16:10
  • Torstaina 6.10.2022 klo 11:30–12:00

Tervetuloa tutustumaan ohuiden rapattujen betonijulkisivujen uuteen aikakauteen!

Lue lisää PARMArappausblock-julkisivuratkaisusta täältä ja FinnBuild-messujen Betonipuistosta täältä.

 

Lisätietoja:

Jussi Lehti, myyntipäällikkö, Consolis Parma
puh. 040 021 0998
jussi.lehti@consolis.com

Juha Rämö, teknologiajohtaja, Consolis Parma
puh. 040 574 0658
juha.ramo@consolis.com

Markus Inkiläinen, markkinointi- ja kehityspäällikkö, Lammin Betoni
puh. 020 753 0408
markus.inkilainen@lammi.fi