Työturvallisuuden parantaminen on kestävyyslaji

Työturvallisuuden parantaminen on kestävyyslaji

Nolla Tapaturmaa -kulttuurin saavuttaminen on koko Consolis-konsernin yhteinen päämäärä. Meillä Suomessa ja Parmalla on vahvasti sitouduttu tähän tavoitteeseen. Tapaturma-taajuus on laskenut yhtiössä murto-osaan siltä tasolta, millä olimme vielä 20 vuotta sitten. Toimenpiteitä työturvallisuuden parantamiseksi on jatkettu määrätietoisesti jo kaksi vuosikymmentä, jotta Nolla Tapaturmaa -kulttuurin saavuttaminen muuttuisi tavoitteesta todeksi ja yhtiön jokaisen työntekijän aidoksi sydämen asiaksi.

Vastuullisuuden ja työturvallisuusasioiden on oltava jatkuvasti etusijalla, myös ”laskuveden” aikana. Turvallisuus ja ihmisten terveys eivät ole suhdanneriippuvaisia ja siksi ihmisistä huolehtiminen on ensisijaista myös vaikeassa markkinatilanteessa, missä raskaat sopeutukset ja epävarmuus huomisesta kampittavat toimintaa.

Viime viikolla tuotanto keskeytettiin Parman kaikilla paikkakunnilla vuosittaisen Terveys- ja Turvallisuuspäivän ajaksi. Vietämme parhaillaan koko Consolis-konsernissa kaksi viikkoa kestäviä Terveys- ja Turvallisuusviikkoja jo kymmenettä kertaa. Näiden viikkojen aikana jokaisella konsernin toimipaikalla ympäri maailmaa pysähdytään yhden päivän ajaksi vain ja ainoastaan terveys- ja turvallisuusasioiden pariin.

Työntekijät arvostavat suuresti ihmisten terveyden eteen tehtävää työtä. On ollut ilahduttavaa saada suoraa palautetta siitä, kuinka korkeassa arvossa työnantajan tekemää työtä työturvallisuuden kehittämiseksi pidetään. Tämä lisää ihmisistä välittämisen uskottavuutta ja vahvistaa mielikuvaa hyvästä työpaikasta henkilöstön keskuudessa.

Turvallisuustyömme keskiössä ovat vuosittaiset kärkiteemat. Kuluvan vuoden kärkiteemaksi on nostettu Don’t walk by, puuttumalla välitän. Panostamme erityisesti turvallisuushavaintojen tekemiseen ja haluamme madaltaa kynnystä turvallisuuskeskusteluille. Osallistavaa työkulttuuria tukemalla ja ottamalla koko henkilöstö mukaan turvallisuustyöhön lähestymme vakain askelin kohti tapaturmatonta huomista. Kyseessä on kestävyyslaji, polkujuoksumaraton nousuineen ja laskuineen, kivikkoineen, mutta myös neulaspolkuineen.

Älä kävele ohi – pysähdy ja puutu!

 

 

Hannu Tuukkala
Toimitusjohtaja, Parma Oy

Hannu on motivoitunut rakentamisen prosessin laaja-alainen kehittäjä. Hän uskoo vahvasti rohkeaan alan uudistamiseen nykyaikaista tekniikkaa hyödyntäen. Hannu rentoutuu luonnossa. Ota yhteyttä